Steeds meer tekenen aan de wand

Er zijn steeds meer tekenen dat landen zich economisch afwenden van de Verenigde Staten. China doet 55% van haar handel met Aziatische landen. Tot nu toe werden transacties afgerekend in dollars. In toenemende mate gaan Aziatische landen hun onderlinge transacties steeds meer afrekenen in eigen valuta.

Daarnaast zien we dat China dit jaar voor het eerst meer geld in goud, zilver en grondstoffen heeft gestoken, dan in Amerikaanse staatsobligaties. Daar komt bij dat de Chinezen steeds vaker kiezen voor Amerikaanse staatsobligaties met een kortere looptijd. Ook de Chinezen willen dus niet meer voor een lange periode geld aan de VS uitlenen.

De reden dat China nog steeds geld uitleent aan de Verenigde Staten is uiteraard dat ze nog zo lang mogelijk zoveel mogelijk naar de VS willen exporteren. Hoe langer het goed blijft gaan, hoe sterker de interne Chinese en Aziatische markt, en hoe minder de economische invloed van de VS zal zijn. De Chinezen hebben het helemaal gehad met de Amerikanen, en zullen zich stap voor stap economisch los maken van de VS.

Allemaal tekenen aan de wand. De Amerikaanse obligatiemarkt zal crashen. De mensen die ons rapport “De Amerikaanse obligatiemarkt staat op instorten” een maand geleden bestelden, staan nu al op 14% winst. En dat terwijl er nog nauwelijks iets is gebeurd! Stelt u zich voor hoeveel winst we gaan maken zodra de obligatiemarkt straks écht instort! Klikt u hier om het obligatierapport te bestellen. U bent nu nog op tijd voor de grote klapper.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: