De Amerikaanse obligatiemarkt
staat op springen!

Profiteer op een zéér eenvoudige manier van het ineenstorten van de Amerikaanse markt voor staatsobligaties.

 

Geachte belegger,

Dat de financiële situatie van de Verenigde Staten bar en boos is, zal voor geen mens ter wereld nog een verrassing zijn. Nota bene volgens de lange termijn begroting van het Witte Huis zélf (Office of Management and Budget) zal de Amerikaanse staatsschuld de komende jaren oplopen tot bijna 20 biljoen dollar. Een faillissement lijkt daarmee onafwendbaar.

Om dit faillisement zoveel mogelijk voor zich uit te schuiven, is de Federal Reserve dit jaar een nieuwe ronde van Quantitative Easing (= mooi woord voor geld printen) gestart.

Naar onze bescheiden mening is het instorten van de Amerikaanse markt voor staatsobligaties onvermijdelijk. Wij verwachten daarom vroeg of laat Griekse toestanden in de Amerikaanse markt voor staatsobligaties. Ofwel, fors stijgende rentes, fors dalende obligatiekoersen.

Eigenlijk kunnen we vaststellen dat er sprake is van een enorme zeepbel door het stellen van de volgende simpele vraag:

Zou ú geld lenen aan iemand die tot zijn nek in de schulden zit én ieder jaar maar liefst 60% meer uitgeeft dan er binnenkomt?

Ik weet zeker dat u hierop volmondig NEE zult antwoorden. De realiteit van vandaag is echter dat heel veel mensen geld lenen aan de Verenigde Staten door het beleggen in staatsobligaties. Dat is op zichzelf al absurd.

Wat het echter nóg gekker maakt is dat mensen geld lenen aan de Amerikaanse overheid om daar vervolgens 10 jaar lang een vaste rente van slechts 1,8% op te ontvangen.

Een situatie die onmogelijk kan voortduren! En wij zijn niet de enigen die tot deze conclusie komen...

  • Amerikaanse staatsobligatie is een dramatisch slechte belegging - Warren Buffett op CNBC - Mei 2013
  • Amerikaanse obligatiemarkt is de grootste bubbel in de geschiedenis - Voormalig Budget Director David Stockman op Fox News - April 2013
  • De bubbel in de Amerikaanse obligatiemarkt zal barsten - Marc Faber op Bloomberg News - Maart 2013
  • Jim Rogers waarschuwt net als Bill Gross voor bubbel in Amerikaanse obligatiemarkt - Bloomberg News - Februari 2013
  • Moeder aller bubbels zal ergens in 2013 barsten - Peter Schiff in Forbes Magazine - Maart 2012

 

Enkele reacties van abonnees die dit rapport als extra service ontvingen:

"Ik ben het volledig eens met uw visie over de US obligatiemarkt. Ook de gedisciplineerde manier waarop u tewerk gaat om positie in te nemen spreekt me erg aan. Proficiat !"

"Bedankt voor jullie rapport over de Amerikaanse obligaties! Dat was weer smullen. Een stuk achtergrondinformatie, scenarioanalyse en uiteraard een strategie om ervan te kunnen profiteren. Dit zou ik zelf nooit gevonden hebben."

"Ik ben blij dat ik jullie advies opgevolgd heb betreffende de obligatiemarkt. Top-klasse service. Ga zo voort!"

 


Door veranderingen in de Europese Regelgeving voor ETF-aanbieders is dit fonds (tijdelijk?) niet meer voor particuliere beleggers beschikbaar.

Vriendelijke groeten,

Jack Hoogland
www.stocktradingnieuws.com