Onze vijf favoriete tweets

Iedere maandagochtend sturen we u een nieuwsbrief met daarin vijf interessante berichten die we de week voordien op Twitter zijn tegengekomen.1. Onmogelijke positie
Deze week maakt de Federal Reserve bekend dat ze de rente weer met 0,75% gaat verhogen.

Dat zit al in de koersen ingebakken, maar de interpretatie van wat de Fed de komende maanden van plan is zal waarschijnlijk weer forse koersbewegingen veroorzaken.

Feit is dat de Fed zich (net als de ECB) in een onmogelijke situatie heeft gemanoeuvreerd.

Powell kreeg al hevige kritiek omdat hij inflatie uit de hand heeft laten lopen.

Nu hij die blunder geforceerd wil rechtzetten, groeit de kritiek van fondsbeheerders, economen en politici dat hij de economie naar de knoppen helpt.

Wat Powell ook zegt over inflatiebestrijding, hij zal daarna ingehaald worden door verder verslechterende economische cijfers.

Centrale bankiers zitten (door hun eigen schuld) in een positie waarin ze het onmogelijk nog goed kunnen doen.2. Rot in de fundering
Veel mensen beseffen onvoldoende hoe belangrijk de obligatiemarkt is.

Het bepaalt de rente op alle soorten leningen, terwijl staatsobligaties ook als onderpand voor leningen en beleggingen in derivaten worden gebruikt.

Nu de Federal Reserve bezig is met Quantitative Tightening, dus staatsobligaties verkoopt, heeft niemand nog zin om die dingen te kopen.

Waardoor de rente daarop fors stijgt, met als gevolg dat de rente op alle soorten leningen fors stijgt.

En waardoor obligatiekoersen dalen, waardoor partijen die staatsobligaties als onderpand hebben gebruikt, in liquiditeitsproblemen komen.

Als er rot in de fundering zit, dan loopt het hele huis risico.

In dit geval is dat huis het financiële systeem.3. Biden is boos
Tijdens zijn verkiezingscampagne verklaarde Biden al dat hij van olie en gas af wilde.

Waardoor Amerikaanse olieproducenten geen zin meer hadden om in nieuwe olievelden te investeren.

Toen vervolgens de olieprijs fors steeg, ging hij eerst met de pet rond bij Saoedi-Arabië, Venezuela en Iran én roofde hij de strategische oliereserve zowat leeg.

Nu staat Biden met lege handen, en legt hij de schuld bij de olieproducenten.

Die maken, vooral dankzij Biden nu megawinsten.

Omdat alles wijst op een fors verder stijgende olieprijs in de komende twee jaar, zullen die megawinsten nog veel verder stijgen.

Met onze TopAandelen service spelen we op deze ontwikkeling in.

Deze maand stuurden we onze TopAandelen-abonnees al drie extra olietips.

Als nieuwe TopAandelen-abonnee ontvangt u al deze extra tips helemaal gratis bij het ingaan van uw abonnement.
Klik hier om snel TopAandelen-abonnee te worden4. Investeringsgolf
Terwijl de westerse relatie met Rusland op een absoluut dieptepunt zit, is ook de relatie met China in snel tempo aan het verslechteren.

In de Wall Street Journal dit weekend een opvallend interview met een Amerikaan die de afgelopen 20 jaar in China een bedrijf heeft opgebouwd dat allerlei keukenapparatuur produceert en exporteert.

Letterlijk ál zijn westerse klanten (waaronder grote ketens als Walmart) vragen hem om zijn fabrieken buiten China te bouwen.

De trend is duidelijk. De komende jaren zullen westerse bedrijven massaal wegtrekken uit China.

Wat tot een enorme investeringsgolf in de VS, misschien in de EU (als energieprobleem wordt opgelost) en in bevriende landen leidt.

Door deze enorme investeringsgolf zal de bull markt in allerlei grondstoffen de komende tien jaar nóg heviger worden.5. Verbod op CO2
U zult vorige week ongetwijfeld mee hebben gekregen dat vanaf 2035 alleen nog elektrische auto’s mogen worden verkocht in de EU.

2035 lijkt ver weg, maar als ik nu een nieuwe benzine-auto wil kopen, dan vraag ik mij toch af hoeveel de restwaarde daarvan over 4 jaar nog zal zijn.

Mijn vermoeden is dat een groter deel van de potentiële autokopers hierdoor besluit om elektrisch te gaan én een groter deel besluit om voorlopig nog even te wachten met een nieuwe auto.

Wat ertoe leidt dat de verkoop van benzine-auto’s extra onder druk komt te staan, terwijl de verkoop van EV’s juist harder stijgt.

Met als gevolg dat de tekorten in de voor EV’s benodigde grondstoffen alleen maar extremer worden.

Prijzen van koper, nikkel, lithium, kobalt zullen de komende jaren nog harder stijgen dan tot nu toe gedacht.

Vorige week liet ik u al zien dat de wereldwijde voorraad koper nu al tot een volgens Trafigura gevaarlijk laag niveau is gedaald.
Klik hier om dat artikel nog even te lezen!Als laatste nog even dit
Powell staat er gekleurd op…Unieke ontwikkeling in aardgas
Vrijdag vertelde ik u al over de unieke ontwikkeling in aardgas, waar vooral Amerikaanse aardgasproducenten enorm van profiteren.

Wij ontdekten een extreem goedkoop aandeel van een snel groeiende aardgasproducent…

…die de laagste productiekosten van de hele bedrijfstak heeft.

De winst van dit bedrijf stijgt nu zó hard, dat je dit aandeel kunt aankopen voor slechts 3,2 keer de voor komend jaar verwachte winst.

Waardoor de koers binnen een jaar met 460% moet stijgen om het aandeel als normaal gewaardeerd te kunnen bestempelen.

Als de Amerikaanse aardgasprijs inderdaad fors stijgt zoals experts verwachten, dan zal die winst zelfs véél harder stijgen.

Dit aandeel heeft ongekend hoog koerspotentieel!
Bestel hier het splinternieuwe “Super Rendement Rapport”

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: