Met dank aan die slimme gasten bij de ECB!

Ik ben de afgelopen dagen nogal actief geweest op mijn twitter account. Vier berichten in slechts drie dagen tijd! De gemiddelde twitteraar schijnt vier berichten per uur te plaatsen, maar ik gebruik twitter alleen om u te wijzen op een artikel of video die ik écht interessant vind.

Ik verwijs u onder meer naar een artikel waarin klip en klaar wordt uitgelegd hoe Europa zich steeds dieper in de problemen werkt en hoe écht massaal geld printen straks nog de enige ‘oplossing’ nog is. Het artikel is misschien voor de gemiddelde burger wat moeilijker te lezen, maar als je het aandachtig leest en je laat de inhoud goed tot je doordringen, ga je volgens mij gillend goud en zilver kopen.

Goud, zilver, maar ook grondstoffen zijn voor de komende jaren de ideale belegging. Het nieuwe “Super Rendement Rapport” met daarin drie spotgoedkope toppers (zie dit artikel) is trouwens uitverkocht. Losse nummers zijn niet meer te bestellen. Maar geen nood, want een abonnement is relatief goedkoper, terwijl u daarmee ook de enorm waardevolle extra bonus rapporten in uw bezit krijgt.  Klikt u hier voor meer info.

Naast het artikel waardoor je gillend goud en zilver gaat kopen, vindt u op mijn twitter account ook een artikel over hoe Spaanse en Italiaanse banken nu al op verlies staan op staatsobligaties die ze met van de ECB geleend geld kochten.

U weet wel, de ECB printte €1.000 miljard, leende dit tegen 1% rente uit aan Europese banken, die er vervolgens staatsobligaties mee kochten die 4% of meer opbrachten. 3% of meer gratis jaarlijkse winst, maar dan wel alléén zolang de obligatiekoersen stabiel blijven.

Als de rente op Italiaanse en Spaanse staatsobligaties echter stijgt, zoals vorige week, dan dalen die obligatiekoersen en verandert de gratis winst in geen tijd in een gratis verlies. Met dank aan die slimme gasten bij de ECB!

En zo komen bijvoorbeeld Spaanse banken die er toch al hoogst belabberd voor stonden, er alleen maar nog slechter voor te staan. En hoe gaat de ECB dát dan weer oplossen? Inderdaad, door nog veel meer geld te printen.

In ons gratis rapport “Wees voorbereid en heb een plan!” vertellen we u waarom fors stijgend inflatie onvermijdelijk is én vertellen we u waarin wij ons geld de komende jaren niet gaan beleggen en waarin juist wel.  Klikt u hier als u het nog niet hebt gelezen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: