Goud verkopen?

Deze week ontving ik een mail van een lezer, met daarin de volgende opmerking. “Bernanke heeft op 25 januari gezegd dat zijn inflatiedoelstelling 2% is. Betekent dat niet dat je goud juist moet verkopen?

Het is uiteraard leuk dat dit Bernanke’s doelstelling is, maar hij vertelde er wel gelijk bij dat hij de rente tot eind 2014 op 0-0,25% zal houden. En dat hij klaar staat om te helpen (lees: geld printen) als de economie ondersteuning nodig heeft. En dat allemaal terwijl de officiële Amerikaanse inflatie 3% is en dus al een tijd lang ver boven die doelstelling van 2% ligt. En dat terwijl de daadwerkelijke inflatie nog een stuk hoger is.

Kijk, als u verwacht dat de Fed en de ECB de rente gaan verhogen om inflatie te bestrijden, dan moet u vooral géén goud en zilver bezitten.

Wij zien echter dat Bernanke de rente tot eind 2014 op bijna nul houdt en dat Draghi de rente direct na zijn aantreden heeft verlaagd naar 1%. En wij zien dat centrale banken massaal geld printen. En als Bernanke en Draghi straks in 2014/15 de rente gaan verhogen, zullen ze te laat zijn en achter een fors oplopende inflatie aan lopen.

Daarom is onze overtuiging dat je de komende jaren met een spaarrekening en met obligaties zwaar de klos gaat zijn. En is het onze overtuiging dat je (een deel van) je spaargeld in goud en zilver moet aanhouden. Niet voor de koerswinst, maar als bescherming.

Als de euro uiteenspat, heb je in ieder geval geld tot je beschikking. En als de euro overleeft, dan is de kans zeer groot dat je goud en zilver met een flinke winst kunt verkopen. U vindt hier de aanbieders waar ik persoonlijk een goudrekening heb én waar ik fysiek goud koop om thuis te laten leveren.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: