Waarom gaat het zo vaak over goud en zilver?

“U schrijft zeer interessante artikelen, maar de laatste tijd gaat het wel heel vaak over goud en zilver”. Zie daar de opmerking die ik vorige week van een lezer ontving.

Hij heeft gelijk. En de reden is simpel. Als je naar de écht grote trends kijkt, dan is er de afgelopen jaren niets veranderd. Een paar jaar geleden was het naar onze mening zeer verstandig om spaargeld om te zetten in goud en zilver. En door wat centrale bankiers en politici wereldwijd klaarspelen is dat alleen maar verstandiger geworden.

Die trend is dat in de gehele westerse wereld jarenlang teveel schulden zijn gemaakt, en dat politici ‘om de crisis te bestrijden’ alleen maar méér schulden zijn gaan maken door banken te redden en door de economie te ‘stimuleren’. En daarnaast dat centrale banken de rente kunstmatig laag houden en massaal geld printen.

Veiligheid zoeken
Waar ik dan ook regelmatig over schrijf zijn ontwikkelingen, nieuwsberichten, nieuwe economische cijfers, die deze trend bevestigen. En uiteraard kom ik bij al deze berichten tot dezelfde conclusie. Namelijk dat het naar mijn bescheiden mening enorm verstandig om veiligheid te zoeken door goud en zilver te kopen.

Vrienden en kennissen (die niets met beleggen hebben) vragen mij regelmatig of het nog goed gaat komen met de euro en wat ze kunnen doen om geen risico te lopen. Ik kan aan zo iemand moeilijk gaan zeggen dat hij zijn geld met een gerust hart op zijn spaarrekening kan laten staan. Het enige dat ik zo iemand kan zeggen is dat ík ervoor heb gekozen om mijn gewone spaargeld stapsgewijs om te zetten in goud en zilver.

Niet voor mijn plezier
Ik schrijf niet voor mijn plezier over goud en zilver. En ik heb ook niet voor mijn plezier een deel van mijn geld in goud en zilver zitten. Zodra centrale bankiers de rente tot een normaal niveau verhogen en tegelijk stoppen met geld printen, zal ik met enorm veel plezier mijn goud en zilver weer verkopen. Ik heb echter een sterk vermoeden dat ik voorlopig nog een tijd lang alleen maar zal bijkopen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: