Laat u niet gek maken

Wat een paniek afgelopen week! Italiaanse obligatierente tot boven de 7%. Onhoudbare toestanden en afgelopen woensdag een superslechte beursdag. Het wordt algemeen aangenomen dat wanneer een land 7% rente op haar staatsschuld moet betalen, er een onhoudbare situatie ontstaat. En dat terwijl 7% rente op staatsleningen historisch gezien de normaalste zaak van de wereld is.

We zijn blijkbaar zodanig gewend geraakt aan een kunstmatig lage rente, dat we met zijn allen direct in de stress schieten zodra de rente stijgt. Ik krijg ook de indruk dat de particuliere belegger zodanig onzeker is geworden, dat het een verlammende werking heeft. Ik hoorde deze week bijvoorbeeld dat particulieren deze maand véél minder goud en zilver kopen dan bijvoorbeeld in april en augustus, toen goud en zilver fors in prijs stegen.

Dat is precies de omgekeerde wereld! Als iets al fors aan het stijgen is, is het vaak beter om af te wachten. Juist nu zijn goud en zilver interessant omdat de koersbeweging saai is. De desinteresse van particuliere beleggers maakt het voor mij nóg interessanter. Persoonlijk vind ik vooral zilver nu interessant omdat zilver ruim 30% lager noteert dan haar hoogste jaarkoers.

Ik heb deze week trouwens weer goud en zilver bijgekocht. Mijn eerste order ingelegd bij Bullion Vault, wat zeer soepel ging en zeer efficiënt werd afgehandeld. Ook ga ik komende donderdag twee zilveraandelen bijkopen die we eerder dit jaar voor ons “Super Rendement Rapport” hebben geselecteerd. Verderop in deze nieuwsbrief meer hierover.

Ik vroeg mij afgelopen woensdag trouwens af hoeveel beleggers door alle heisa het noorden totaal kwijt raken. Vooral omdat de reguliere media op een fantastische manier doen alsof het einde der tijden nabij is. Hoewel deze week ook voor mij niet leuk is, ben ik juist op dagen als woensdag wél blij dat ik WoensdagTrader-Trend volg. Want de vaste regels van deze strategie geven juist op dit soort dagen de broodnodige houvast. Terwijl je tegelijk weet dat je gaat profiteren als een écht forse daling wordt ingezet.

Ik kan voor u als lezer maar één ding hopen. En dat is dat u zich niet gek laat maken door al die hyperige media, dat u zich niet laat verlammen en dat u zich juist in dit soort onzekere tijden concentreert op de kansen die zich voordoen. In dit artikel beschrijf ik zo’n kans. Een kans uit duizenden…

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: