Fysiek goud en zilver zijn voor mij spaargeld

Ik vind het enorm opvallend om te zien hoeveel mensen fysiek goud en zilver aankopen met als enige doel om er zo snel mogelijk zoveel mogelijk winst mee te maken. Goud en zilver als belegging dus.

Ik vind dat oliedom
Als je snelle winsten wilt maken met goud en zilver, ga dan geen goudrekening openen. Zonde van de gemaakte kosten. Ga dan op de Amerikaanse beurs beleggen in de ticker symbols GLD en SLV. Dit zijn twee ETF’s waarin iedere dag miljoenen stukken omgaan en die perfect geschikt zijn om tegen lage kosten snel in en uit te stappen.

Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan?
Snelle winsten zijn absoluut niet mijn stijl. En heel veel particuliere beleggers lopen in hun jacht naar snelle winsten achter de feiten aan.
In dit artikel schreef ik vorige week al hoe je ongelofelijk veel rendement kunt maken door een bull markt gewoon uit te zitten. Als je op die manier zóveel rendement kunt behalen, waarom zou je dan iets anders willen? Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan?

De principiële reden
Daarnaast geldt voor mij echter iets anders. De principiële reden dat ik fysiek goud en zilver aanhoud, is voor mij niet om winst te maken. Het is om mijn geld te beschermen. Omdat politici en centrale bankiers de waarde van de Euro systematisch naar de knoppen helpen, wil ik geen spaarrekening aanhouden, maar kies ik voor goud en zilver.

We zijn bezig met een vernieuwde, bijgewerkte versie van ons rapport “Wees voorbereid en heb een plan!”. Daarin zullen we nog dieper ingaan op de nadelen én risico’s die we in de huidige crisis lopen met spaargeld.

Mijn stelling is in ieder geval: Fysiek goud en zilver houd ik aan als vervanging voor wat ik normaal voor langere tijd op een gewone spaarrekening heb staan. Om de waarde van mijn geld, dus mijn koopkracht te beschermen. Dat we de komende jaren zeer waarschijnlijk extra profiteren omdat er een goud- en zilverhype zal ontstaan, is wat mij betreft alleen maar meegenomen.
Klikt u hier voor meer info over een goudrekening en over fysiek goud en zilver zelf aankopen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: