Het tegenovergestelde van wat hij wilde

Bernanke maakte vorige week bekend dat hij het komende half jaar iedere maand voor $75 miljard aan staatsobligaties gaat aankopen. Door op deze kunstmatige manier vraag te creëren, verwacht hij dat de rente zal dalen, zodat de Amerikaanse overheid tegen lage kosten haar enorme staatsschuld kan blijven financieren. Gek genoeg is het tegenovergestelde het geval. Sinds de aankondiging is die rente juist gestegen, en dus zijn obligatiekoersen gedaald.

Stelt u zich voor dat Bernanke aankondigt dat hij iedere maand $75 miljard in aandelen gaat beleggen. Zou u dan niet raar opkijken als de beurs vervolgens juist daalt? Het is precies dát wat we nu op de obligatiemarkt zien.

Wat ons betreft een duidelijke indicatie dat de markt het vertrouwen in de Amerikaanse overheid aan het verliezen is. Investeerders zijn huiverig aan het worden voor Amerikaanse staatsobligaties. Precies zoals wij in ons rapport “De Amerikaanse obligatiemarkt staat op springen” hebben voorspeld.

Griekse toestanden in de VS
Als u het rapport een maand geleden zou hebben aangeschaft, dan zou u nu al op een leuke winst staan. Maar die winst is een schijntje vergeleken met wat gaat gebeuren als de zeepbel straks definitief uiteenspat. Het is absoluut onvermijdbaar dat we Griekse toestanden op de Amerikaanse obligatiemarkt gaan zien. In dit unieke rapport vertellen we u zeer concreet waarom, én hoe daar op een zeer eenvoudige manier van kunt profiteren.
Bestelt u het nu, zodat u erbij bent vóórdat de zeepbel definitief uiteenspat.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: