Het bewijs wederom geleverd

Een jaar geleden schreef ik in deze nieuwsbrief dat ik een déjà vu gevoel had. Precies 10 jaar eerder dacht ik dat ik mijn schoolgeld moest gaan terugvragen omdat het leek alsof er andere wetten golden op de beurs. Aandelen van zogenaamde internet ondernemingen die zelfs nog nooit omzet hadden gerealiseerd rezen de pan uit. Voor aandelen van internet ondernemingen die wel winst maakten, leken koers winst verhoudingen van 80 tot 100 normaal te zijn. Uiteindelijk won de logica het toch en knalden de koersen van dit soort aandelen ongenadig hard onderuit.

Depressieve gekte
Vorig jaar zagen we het omgekeerde. Aandelen moesten hoe dan ook worden gedumpt. Wij selecteerden eind 2008 aandelen die slechts vijf keer de winst noteerden en vervolgens prompt verder onderuit gingen. In februari en maart 2009 waren er zelfs aandelen van gezonde ondernemingen die 1 tot 2 keer de winst noteerden. Depressieve gekte alom, maar uiteindelijk overwon ook hier de logica en knalden vooral de koersen van dit soort aandelen vanaf maart hard omhoog (
zie als voorbeeld het artkel van twee weken geleden over CAGC).

Hoe voelde ú zich in maart?
Denkt u nog even terug aan de eerste maanden van dit jaar. Had u toen even hélemaal genoeg van beleggen? Weet dan dat zodra dát gevoel u in de toekomst nog een keer bekruipt, het tijd is om aandelen van gezonde bedrijven vooral niet te verkopen en als het kan om juist aandelen te kopen. Want in 2009 is voor de zoveelste keer sinds het bestaan van de beurs het bewijs geleverd dat zelfs op de beurs de logica uiteindelijk ALTIJD wint.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: