Doe dan eens iets concreets!

We ontvangen van sommige mensen mails die zich erover beklagen dat wij zo negatief en pessimistisch zijn. Blijkbaar hebben die mensen liever dat wij de harde cijfers niet bestuderen, dat we de kop in het zand steken. En dan met zijn allen gaan hopen dat het leven de komende 30 jaar hetzelfde zal zijn als de afgelopen 30 jaar?

Wij willen echter wél weten hoe de zaken ervoor staan! En omdat de financiële situatie van Europa en de Verenigde Staten nogal penibel is, letten we ook meer dan anders op de acties (en niet de woorden!) van politici en centrale bankiers. Helaas moeten we constateren dat zij absoluut niets, maar dan ook echt hélemaal niets, bijdragen aan de oplossing van het probleem.

Er zijn veel situaties in het leven denkbaar waarbij je een probleem een tijd lang kunt negeren, en het op een zeker moment in de toekomst alsnog kunt oplossen. De belangrijkste eigenschap van financiële problemen is echter dat ze vanzelf groter worden als je ze niet direct en drastisch bij de keel pakt. Bij Amerikaanse en Europese politici geldt echter niet dat ze het probleem negeren. Was dat maar zo! Zij hebben het probleem de afgelopen twee jaar alleen maar erger gemaakt.

“Doe dan eens iets concreets!”, lazen we in één van deze mails. In dit artikel vertellen we toch zéér concreet waarin wij ons geld vooral niet willen beleggen. In dit artikel vertellen wij welke strategie wat ons betreft absoluut ideaal is voor de komende jaren. Ook vertellen we al maanden dat wij het zéér verstandig vinden om in fysiek goud en zilver te beleggen.

Als u ook negatief bent over de Amerikaanse en Europese economieën, dan betekent dat nog niet dat u bij de pakken neer moet gaan zitten. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke economie zich de komende jaren juist zeer positief ontwikkelt.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: