Voor of tegen Europa?

Voor onze Tweet van de week rubriek kies ik één van de in mijn ogen belangrijkste tweets die ik in de dagen voordien op mijn twitter-account plaatste, en bespreek die met u.

Ik kwam vorige week onderstaande tweet tegen. De Griekse ex-minister van financiën Varoufakis verklaarde in een BBC-interview dat de euro op termijn onmogelijk kan overleven.

Aan de tweet ziet u direct dat ik het volledig met hem eens ben.

Dat is géén politieke mening. Het is een verwachting. Het staat voor mij gewoon 100% vast dat de euro op termijn onhoudbaar is.

Politieke mening
Veel mensen hebben een politieke mening over de euro. Maar terwijl de voorstanders zich vaak gedeisd houden, zijn het vooral tegenstanders die het meest en het hardst hun mening laten horen.

Dat is gek.

Want feitelijk kan eenieder die tegen de euro en de EU is rustig achterover leunen. Toekijken hoe de euro stap voor stap haar eigen ondergang tegemoet gaat.

Terwijl eenieder die vóór de euro is juist zijn of haar stem zou moeten laten horen.

Als je vóór de euro bent, dan zou je juist moeten protesteren tegen de manier waarop de ECB en de EU-politici de euro (en daarmee de gehele Europese unie) langzaam maar zeker de nek aan het omdraaien zijn.

Brexit tot de macht 4
Tegelijk lijkt het me dat maar héél weinig mensen zich realiseren wat de gevolgen zijn als straks (tijdens de volgende recessie/crisis) een land als bijvoorbeeld Italië besluit om eruit te stappen.

Dan krijg je niet Brexit in het kwadraat, maar Brexit tot de macht 4.

Dubbel zo verstandig
Voor burgers in veel landen geldt dat het verstandig is om fysiek goud te kopen als bescherming tegen verlies van koopkracht.

Voor burgers van de eurozone geldt hetzelfde. Daar bovenop geldt echter dat bescherming tegen het uiteenvallen van de euro geen overbodige luxe is.

Juist voor u en mij is het daarom dubbel zo verstandig om wat spaargeld in fysiek goud en/of zilver aan te houden. Ik koop mijn goud/zilver bij deze aanbieders.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: