1999 Revisited

Voor onze Tweet van de week rubriek kies ik één van de in mijn ogen belangrijkste tweets die ik in de dagen voordien op mijn twitter-account plaatste, en bespreek die met u.

Vorige week kwam Amazon met kwartaalcijfers. Die waren fors beter dan verwacht, waarna de koers vrijdag met maar liefst 13% steeg naar een nieuw record.

"Meevallende" kwartaalcijfers
Als je echter iets verder kijkt, dan zie je precies hoe totaal onverantwoord beleggers zich nu gedragen. Zie onderstaande tweet.

Een jaar geleden verwachtte Amazon nog $2 winst per aandeel te maken in Q3. Die verwachting werd afgelopen jaar stap voor stap verlaagd naar slechts $0,01.

Toen vorige week bleek dat Amazon maar liefst $0,54 winst per aandeel had gemaakt, werden beleggers euforisch en steeg de koers naar een nieuw record.

73% lagere winst. 42% hogere koers.
Amazon’s winst over Q3 is echter 73% lager dan een jaar geleden nog werd verwacht.

Sterker nog, over heel 2017 zal de winst naar verwachting 26% lager zijn dan in 2016. Amazon’s winst is dit jaar GEDAALD.

Ondanks de zwaar tegenvallende winstcijfers steeg de koers afgelopen jaar met 42%, waardoor het aandeel nu maar liefst 307 keer de voor 2017 verwachte winst noteert.

Laat dit even inzinken. Je betaalt voor AMZN 307 keer de winst. 307!

Dit is absolute gekte, mensen. Dit is 1999 revisited.

Het kan nóg gekker. Tesla.
Maar het kan nog gekker.
Grant Williams schreef een 22 pagina’s tellende analyse van Tesla, waarvan je nekharen recht overeind gaan staan.

In mei 2016 kondigde Elon Musk aan dat Tesla in december 2017 tussen 100.000 en 200.000 auto’s van haar nieuwe Model 3 zou produceren.

In juli 2017 was die verwachting al verlaagd naar 20.000 auto’s. Tegelijk kondigde Musk in juli aan dat Tesla in het derde kwartaal 1.600 auto’s zou produceren. Zie onderstaande tweet.


84% minder auto’s dan Musk in juli nog verwachtte

Begin deze maand werd bekend dat Tesla afgelopen kwartaal slechts 260 auto’s heeft geproduceerd. Maar liefst 84% minder dan Musk in juli nog verwachtte.

Ieder normaal bedrijf dat fors minder verkoopt dan vooraf verwacht, krijgt een enorme koersdaling voor de kiezen.

De truc van Musk
Musk heeft daar echter een truc voor. Elon Musk creëert graag hoge verwachtingen, want daar worden beleggers blij van. En als beleggers blij zijn, dan lenen ze geld aan Tesla of schrijven ze in op de zoveelste aandelenemissie.

Iedere keer blijkt de werkelijkheid achteraf echter véél minder rooskleurig. Dat lost hij op door nóg grotere uitspraken te doen, nóg hogere verwachtingen te creëren, nóg grotere projecten aan te kondigen.

Totdat de onvermijdelijke dag komt dat niemand hem meer gelooft. Die dag nadert. Met rasse schreden.

Het geld vliegt bij Tesla de deur uit
Tesla produceert amper auto’s. Lijdt dit jaar een verlies van ruim $7 per aandeel. Het geld vliegt er ieder kwartaal met miljarden tegelijk de deur uit.

Toch steeg TSLA’s koers de afgelopen 12 maanden met 60%. Het aandeel noteert nu $320.

Dit is gekte in het kwadraat. Dit is 1999 revisited.

Gekte zal voorbij gaan
De huidige gekte zal voorbij gaan. Zoals aan de gekte in 1999 en bruut einde kwam, zal ook hier een bruut einde aan komen.

Voor diverse tech-aandelen (waaronder Tesla) zien we nu de eerste tekenen ontstaan dat beleggers sceptischer worden.

Als u de voorbeelden hierboven leest, dan zult u het met me eens zijn dat ook deze twee aandelen rijp zijn voor 90% koersdalingen.

Topkandidaat voor 100% koersdaling
Tesla is zelfs topkandidaat voor een 100% koersdaling. Want zodra beleggers geen geld meer geven aan Tesla, zal Tesla’s banksaldo snel richting $0 dalen.

Amazon en Tesla staan dan ook op de kandidatenlijst van ons rapport "De Nieuwe Internet Hype".

Naast Amazon en Tesla hebben we nog 25 aandelen. Allemaal aandelen waarbij we hetzelfde soort gekte zien. Aandelen die rijp zijn voor 90% tot 100% koersdalingen.

Meeprofiteren van 90% tot 100% koersdalingen?
Bestel dan snel het unieke rapport "De Nieuwe Internet Hype"

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: