Groeilanden zullen groeien

(Tom Lassing)
De aanhoudende economische groei van landen als China, Brazilië, Vietnam etc. leidt ertoe dat hun totale beurswaarde de aankomende twintig jaar zal vervijfvoudigen. Dit is de verwachting van Goldman Sachs.
China zal daarbij de grootste aandelenmarkt van de wereld gaan worden. Op dit moment is 31% van de totale markt in handen van de groeilanden. Dat zal in 2030 naar het zich laat aanzien 55% zijn.

Het meeste geld vloeit oostwaarts
Dit bericht is misschien voor enkele lezers een verrassing en voor sommigen zelfs een schok. Toch is het al jaren duidelijk dat de richting waarin het geld gaat vooral oostwaarts is. China en haar buurlanden groeien tussen de 6 en 12% per jaar, terwijl Europese landen worstelen om überhaupt economische groei te realiseren.

Ideaal moment om in te stappen
Het houdt helaas niet in dat de Chinese beurs met de economie meestijgt, want op de beurs gelden op de korte termijn andere regels. In feite is 2010 voor China een beroerd beursjaar geweest, want de beurs van Shanghai is dit jaar fors omlaag gegaan. Een flinke teleurstelling voor beleggers die ingezet hebben op China, want hun geduld wordt op de proef gesteld. Maar tegelijk wél een prachtige gelegenheid voor beleggers die inzien dat China de nummer één gaat worden en dat de Chinese beurs enorm zal groeien. Instappen doe je niet na een hausse, maar juist na een dip. Daarom is DIT het moment om in te stappen.

Tijdelijk een uniek Bonus Rapport
Bent u er ook van overtuigd dat groeilanden zullen doorgroeien, en dat het westen moeilijke tijden tegemoet gaat?
Meldt u zich dan hier aan voor een abonnement op BeursAccent
Tijdelijk sturen we als extraatje een uniek Bonus Rapport, waarin we het beste aandeel ter wereld bespreken.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: