Zelfs als je er totaal niet in gelooft

Hoeveel goud/zilver moet ik eigenlijk bezitten?
Een vraag die we regelmatig ontvangen van lezers.

Onze mening is dat zélfs als je totaal niet gelooft in goud (en dus een rotsvast vertrouwen in de euro hebt), je toch maar beter 10% van je spaargeld omzet in fysiek goud.

Je kunt je dan geen buil vallen als je straks gelijk blijkt te hebben, terwijl je een stukje verzekering hebt voor het geval de euro toch niet zo stabiel blijkt als je had verwacht.

Hoe minder vertrouwen in euro, hoe meer goud/zilver
Als je (zoals ik) weinig vertrouwen hebt in het huidige financiële systeem, en dus veel vertrouwen hebt in goud en zilver, dan kan je dat bedrag verhogen. En kan je ook meer zilver kopen.

Hoe ver je dat bedrag verhoogt, en hoeveel zilver je koopt, hangt af van je persoonlijke financiële situatie, je eigen voorkeur, je capaciteit om met koersschommelingen om te gaan, etc.

Zelf heb ik veel meer dan 10% van mijn spaargeld in goud én in zilver zitten en bezit ik daarnaast nog een behoorlijk aantal aandelen van goud- en zilverproducenten.

Mijn mening is dus dat IEDEREEN fysiek goud en zilver zou moeten bezitten. Zelfs als je een rotsvast vertrouwen hebt in het huidige financiële systeem.

Klik hier voor mijn favoriete aanbieders van goud/zilver.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: