Wat is beter. Goudaandelen of fysiek goud?

En uiteraard kan je dezelfde vraag stellen voor zilver.

Zelf heb ik spaargeld en daarnaast geld waarmee ik beleg. Fysiek goud en zilver zijn naar mijn mening veiliger dan een spaarrekening. Geen inflatierisico, geen tegenpartijrisico, geen eenmalige spaartax risico.

Spaargeld
Ik heb daarom het meeste van mijn spaargeld in fysiek goud en zilver omgezet. Grotendeels op een goudrekening, en daarnaast houd ik een wat beperktere hoeveelheid goud en zilver zelf in voorraad.

Toevallig heb ik vorige week nog wat fysiek goud besteld om thuis aan te houden. U ziet hier de factuur, die ik direct na betaling ontving. Ziet u gelijk dat ik persoonlijk de voorkeur geef aan zilveren munten (op zilverbaren zit BTW), en aan kleine goudbaren.

Fysiek goud en zilver koop ik dus enkel en alleen om maximale financiële zekerheid te hebben. Klikt u hier om zelf ook een goudrekening te openen of om fysiek goud/zilver te bestellen.

Waarom niet al je geld in goud- en zilveraandelen?

In dit artikel vertelde ik u dinsdag waarom ik verwacht dat de koers van het goudaandeel uit ons nieuwe “Super Rendement Rapport” veel harder zal stijgen dan de goudprijs. Waarom ik zelfs minimaal 2000% koerswinst verwacht.

Dus waarom niet al je geld in dit soort goudaandelen steken?

Antwoord is simpel. Een goudaandeel is een belegging. In een bedrijf dat goud uit de grond haalt. Als je belegt in een bedrijf loop je per definitief meer risico als wanneer je gewoon een klomp(je) goud koopt.

Een directie kan foute beslissingen nemen, personeel kan staken, vakbonden, politici, bureaucraten kunnen vervelend doen, er kunnen ongelukken gebeuren etc.

Er is véél meer rendement te behalen uit goudaandelen. Maar aan beleggen kleeft per definitie risico. Voor goudaandelen gebruik ik daarom alléén het deel van mijn geld dat bestemd is om te beleggen. Ik beleg ook niet in één goudaandeel, maar in meerdere.

Conclusie
Fysiek goud kopen is kiezen voor maximale zekerheid. Een goudaandeel is een belegging.
Maar wél een belegging waarmee je in de huidige unieke situatie een ongekend hoog koerspotentieel hebt.

U kunt nú nog van deze unieke situatie profiteren!
Bestel hier het nieuwe “Super Rendement Rapport”

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: