Platinum en zilver interessanter dan goud

Overal lees je over goud als beste bescherming tegen inflatie. Ik ben het daar niet mee eens, want edelmetalen als zilver en platinum zijn naar mijn mening fundamenteel interessanter. Ten eerste geldt dat goud haar hoogste koers ooit noteert, en dat zowel zilver als platinum daar ver van verwijderd zijn. Ten tweede geldt dat platinum en zilver veel meer industrieel gebruikt worden dan goud.

Veilige haven
Van goud mag je niet verwachten dat het op basis van een puur fundamentele situatie fors in prijs zal stijgen. Ook is in het verleden gebleken dat goud niet de beste bescherming tegen inflatie biedt. Het zal vooral stijgen omdat veel mensen in tijden van crisis en vooral valuta onrust een veilige haven zoeken voor hun geld. Met goud geldt dan ook meer dan met enig ander edelmetaal dat er een moment komt dat je maar beter zorgt dat je het weer verkoopt. Dat moment ligt naar onze mening nog wel een paar jaartjes in de toekomst, en zal zijn als er een ware hype aan de gang is. Niet moeilijk om te herkennen, want op dat moment willen uw vrienden, collega’s, buurvrouw allemaal goud kopen en schrijven kranten dat de goudprijs definitief nooit meer naar omlaag kan.

Ook zonder valutacrisis veel potentieel
Zilver en platinum hebben naar onze mening meer potentieel omdat ze de komende jaren ook zonder valutacrisis fors in prijs kunnen stijgen. Puur op basis van het feit dat de industriele vraag de komende jaren zal stijgen, terwijl het aanbod beperkt zal zijn. Daar komt bovenop dat vooral platinum in China erg in trek is als sieraad. Als bovenop deze gunstige omstandigheden nog een hype komt door bijvoorbeeld een valutacrisis, dan kunnen de prijzen van zilver en platinum fors harder stijgen dan de goudprijs.

Gelijke porties in goud, zilver en platinum
Ik kies er daarom voor om op mijn
Goldmoney rekening voor gelijke porties goud, zilver en platinum aan te kopen. Zo heb ik mijn geld gespreid over drie interessante edelmetalen die alle drie enorm potentieel hebben.
Klikt u hier om ook een rekening bij Goldmoney te openen.

Het openen van een rekening is trouwens zeer gemakkelijk, maar we hebben voor de zekerheid ook een Nederlandse handleiding geschreven. Klikt u hier als u die wenst aan te vragen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: