Kies voor veiligheid met je spaargeld!

Beleggen. Sparen. Als je belegt, dan neem je bewust risico. Met als doel een zo hoog mogelijk rendement. Maar over je spaargeld hoor je géén risico te lopen.

De allerbelangrijkste voorwaarde die je aan het houden van een spaarrekening moet verbinden is veiligheid. Dat je er dus geen verlies op kunt lijden.

De maffe situatie van vandaag is dat je over je spaargeld ten eerste gegarandeerd verlies lijdt, maar dat je ten tweede juist heel veel risico loopt.

Ieder jaar verlies op spaarrekening
De afgelopen jaren leden we (na aftrek van inflatie en belasting) al ieder jaar verlies op onze spaarrekening. En was u al veel beter af als u uw spaargeld in fysiek goud had omgezet.

De goudprijs steeg 11% in 2014, vervolgens 1% in 2015 en 12% in 2016. In euro’s gemeten. De komende jaren zal goud pas écht hard gaan stijgen.

Euro is dramatisch zwakke munt
Maar belangrijker is dat de euro een dramatisch zwakke munt is van een financieel-economisch zwakke en onsamenhangende groep landen. De euro zal de komende jaren fors verder in waarde dalen.

Waarschijnlijk zal de euro over vijf jaar niet eens meer bestaan. Terwijl goud het enige geld is dat al duizenden jaren bestaat én dat al duizenden jaren haar koopkracht heeft behouden.

Daarnaast is goud het enige geld waarbij je geen tegenpartijrisico loopt. Waarbij je van niemand afhankelijk bent.

Spaarrekening = lening aan (financieel zwakke) bank
Terwijl een spaarrekening niets anders is dan een lening aan een (financieel zwakke) bank, die bij de volgende crisis direct weer in zwaar weer terecht zal komen.

Als ik u één ding toewens voor 2017, dan is het dat u beseft hoeveel risico u loopt met uw spaarrekening. En dat u op zijn minst een deeltje van uw spaargeld omzet in fysiek goud.

Waar fysiek goud kopen?
Dat kan door het via internet te bestellen en bij u thuis te laten afleveren.
Ik koop mijn goud bij deze Nederlandse leverancier.

Daarnaast hebt u de mogelijkheid om een goudrekening te openen, waarbij het goud voor u in een beveiligde kluis wordt bewaard.

Bijkomend voordeel is dat je daardoor automatisch een deel van je geld buiten de eurozone stalt. Geeft toch een veiliger gevoel. Ik heb een goudrekening bij deze aanbieder.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: