Bitcoin omlaag

Vorig jaar vertelde ik u in dit artikel waarom de koers van Bitcoin op termijn met zelfs 12.000% kan stijgen.

Ik vertelde u ook waarom ik Bitcoin had gekocht, voor een zodanig bedrag dat het voor mij totaal geen ramp zou zijn, mocht het onverhoopt fout aflopen met Bitcoin.

Sinds mijn aankoop is de koers van een Bitcoin met bijna 200% gestegen.

Tot een paar weken geleden las ik nauwelijks iets over Bitcoin. Al helemaal niet in de reguliere media. Gisteren was er plotseling wél volop aandacht. Zie onderstaande krantenkop.

Op de koersgrafiek hieronder zien we hoe de koers van Bitcoin afgelopen jaar gestaag naar $800 steeg, daarna in snel tempo richting $1.100 ging en nu fors corrigeert.

De daling heeft te maken met het feit dat China stappen heeft genomen om haar munt te beschermen, en om zo Chinese kapitaalvlucht te stoppen. Het soort maatregel dat op termijn nooit werkt.

Volop media-aandacht voor negatief nieuws
Interessanter is echter dat ik tot voor kort nauwelijks iets in de media las over Bitcoin. In een periode dat de koers gestaag steeg. Nu zie ik (bij negatief nieuws) dat de media er volop aandacht aan schenkt.

Dat maakt Bitcoin voor mij interessant. Om straks toch nog wat bij te kopen. Als de koers over een paar weken of maanden (hopelijk) nog iets verder is gedaald en je nergens meer iets leest over Bitcoin.

Voor de korte termijn vind ik goud- en zilveraandelen véél interessanter.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: