Goud kan nooit waardeloos worden

Ik wil nog een keer terugkomen op dit artikel. Ik verwees daarin naar Richard Russell, een 87-jaar oude beleggingsveteraan die al 53 jaar lang iedere drie weken zijn Dow Theory Letter schrijft. Hij smeekte zijn lezers vorige week om goud te kopen.

De reden dat ik naar hem verwees is dat hij over een unieke combinatie van twee eigenschappen beschikt. De eerste is dat hij enorm veel verstand van economie en financiële markten heeft. De tweede is dat hij als 87-jarige de depressie van de jaren ’30 en de tweede wereldoorlog aan den lijve heeft ondervonden. En uiteraard de inflatie van de jaren ’70.

Hij heeft alles al meegemaakt. En die unieke levenservaring zie je terug in zijn schrijfsels. Daarom is zijn smeekbede in mijn ogen iets om zéér serieus te nemen. Denkt u dus alstublieft niet dat het ‘allemaal wel los zal lopen’. En zorg dat u op zijn minst een deel van uw spaargeld in goud aanhoudt. Goud kan nooit waardeloos worden. Een saldo op een spaarrekening kan dat wel. Klikt u hier voor meer info over goud en zilver kopen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: