Goud en zilver bieden zeker nú bescherming

Die Bernanke toch! Afgelopen dinsdag vertelde ik u in dit artikel dat 2012 het jaar van het ongegeneerde geld printen wordt. Een dag later lost Bernanke onze verwachtingen volledig in. Hij kondigt aan dat hij de rente tot eind 2014 op 0-0,25% wil houden én dat hij waar nodig zal helpen om de economie te doen groeien. Het is slechts een kwestie van tijd voordat hij opnieuw op grote schaal Amerikaanse staatsobligaties gaat opkopen.

Het trieste is wel dat Bernanke met droge ogen vertelt dat de Fed als doel heeft om inflatie iets onder 2% te houden. Dat terwijl de huidige inflatie 3% is. Bernanke lijkt dus te voorspellen dat inflatie zal dalen, ondanks dat hij de economie fors stimuleert. Die voorspelling gaat niet uitkomen. Net zoals in de afgelopen vijf jaar geen enkele voorspelling van Bernanke is uitgekomen.

Het is nu dus duidelijker dan ooit dat je de komende jaren hard gestraft gaat worden voor het aanhouden van cash of obligaties. Nauwelijks rente, terwijl je geld nu al jaarlijks 3% aan koopkracht verliest. 2012 gaat een topjaar worden voor goud, zilver en grondstoffen en ook zeer positief voor aandelen.

Bernanke heeft misschien wel aangegeven dat 2% inflatie zijn doelstelling is, maar volgens mij weet hij donders goed dat hij die doelstelling niet zal halen. En dat maakt het in mijn ogen ook zo crimineel. De gewone burger met een gewoon inkomen en zijn geld op een spaarrekening gaat door dit beleid het hardst worden getroffen.

Ik geef hier mijn mening en wie het daarmee eens is kan daar zijn voordeel mee doen. Wie het oneens is negeert mijn mening. Ieder zijn meug. Maar nu zou ik iédere lezer wel aan de oren willen meeslepen richting een goudaanbieder, om toch vooral wat goud en/of zilver te kopen. Niet zozeer om de koerswinst, maar vooral om de bescherming die het biedt.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: