Geen slecht jaar voor de goudprijs!

Het is nog steeds kommer en kwel als het gaat om de goudprijs. De correctie duurt nu al ruim drie jaar! Dat is lang.

Tegelijkertijd is het normaal als je beseft dat de goudprijs voordien elf jaar op rij is gestegen. Maar in dit geval hebben we het over de goudprijs in dollars.

Want in euro’s gemeten steeg de prijs van een ounce goud afgelopen jaar met 11 procent. Van €880 per ounce eind 2013 naar €977 afgelopen woensdag. Kijk hieronder even mee naar de prijsgrafiek.

Op de grafiek zien we dat de goudprijs afgelopen jaar maar liefst vijf keer het prijsniveau €980-€995 aantikte, en daar nu opnieuw doorheen probeert te breken.

Veel Amerikaans geld zal weg uit eurozone vloeien
En dat kan deze keer wel eens gebeuren, want de euro staat er fundamenteel ronduit zwak voor. Sinds Draghi’s “whatever it takes” speech in juli 2012 stroomde veel Amerikaans geld richting Europa om van de door Draghi afgegeven garantie te profiteren.

Door de dalende euro kijken al die beleggers nu tegen stijgende valutaverliezen aan, waardoor de kans groot is dat ze hun posities (moeten) sluiten, en hun geld weer terug naar de VS brengen. Met als gevolg dat de euro nóg verder onder druk komt te staan.

Als de goudprijs inderdaad door die weerstand breekt en boven €1.000 per ounce stijgt, dan kan je rustig stellen dat de bodem (in euro’s gemeten) definitief achter ons ligt. En dat de goudprijs klaar is om definitief verder te stijgen.

Ik blijf in ieder geval systematisch goud bijkopen!
Dit zijn mijn favoriete aanbieders.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: