Een mail naar mijn broer

Mijn broer is een succesvol ondernemer die absoluut geen tijd en zin heeft om zich met beleggen bezig te houden. We zien elkaar ook niet zo vaak omdat we nu eenmaal 1500 kilometer bij elkaar vandaan wonen. Als we elkaar spreken, dan gaat het ook nooit over beleggen. We hebben het dan veel liever over onze gezamenlijke hobbies: wijn, lekker eten en fietsen. En als we elkaar zien, dan slagen we er trouwens altijd zeer goed in om die hobbies te combineren.

Deze zomer brachten we samen een paar dagen door op zijn vakantie adres aan het Gardameer. Toen kwam het wel over beleggen. Even maar. Hij en zijn kameraad hadden als ondernemers een slecht gevoel, konden uiteraard de vinger niet op de zere plek leggen, maar vonden dat goud en zilver al te hard waren gestegen, en dus dat ze daar te laat voor waren (voor mij een bewijs dat de hype fase nog ver weg is!).

Meer risico met de euro dan met goud/zilver
Ik heb hen kort verteld dat ook ik niet bepaald optimistisch over de economie was, maar dat goud en zilver naar mijn mening nog een lange weg omhoog te gaan hebben en dat je met euro’s veel meer risico loopt. En dat het daarom zeer belangrijk is om in ieder geval een deel van je spaargeld in goud en zilver aan te houden. Daar bleeft het bij en daarna spraken we nauwelijks meer over beleggen.

Tijd om in actie te komen
Deze week vond hij blijkbaar dat het nu toch écht tijd werd om actie te ondernemen. Dus om goud en zilver te kopen. Hij belde om te vragen of ik hem even een mail wilde sturen, waarin ik hem vertel wat precies te doen en waarom. Gisteren stuurde ik hem die mail. Daarna realiseerde ik mij dat die mail voor veel andere mensen ook interessant kan zijn. Ik heb de mail aan mijn broer daarom even online gezet.
Klikt u hier om die mail te lezen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: