Papiergeld creëren met één druk op de knop

Vorige week beschreef ik welke situatie zich in de toekomst moet voordoen om goud en zilver te verkopen (zie dit artikel). Ik schreef dat er nu juist veel meer reden is om goud en zilver te bezitten dan een jaar geleden. Slechts één dag later kwam het bericht van ’s werelds grootste centrale banken, waardoor er nóg meer reden is om fysiek goud en zilver te bezitten.

Ik heb het hier echter wel over fysiek goud en zilver. Ga alstublieft niet een of andere ETF kopen, want daarmee weet je nooit of je het goud fysiek of alleen maar op papier bezit. Houd fysiek goud en zilver aan op een goudrekening en/of laat het gewoon thuis leveren. Klikt u hier voor alle info.

Vorige week dinsdag plaatste ik trouwens nog een bestelling bij Silver Mountain. Ik woon zelf in een klein dorp in de Italiaanse heuvels en dus mag ik geen echt snelle levering verwachten. Afgelopen vrijdag leverde UPS echter al een mooi pakketje af, waaraan totaal niet te zien was dat er goud in zat. Voor mij een duidelijk teken dat Silver Mountain een zeer goede aanbieder van goud/zilver is.

Die actie vorige woensdag van de centrale banken heeft de beurzen dus weer doen stijgen. Ze kondigden “gecoördineerde acties aan om zodoende hun capaciteit tot het verlenen van liquiditeitssteun te vergroten”. Doodgewoon geld printen dus, maar dan in mooie woorden verpakt.

Waarom is dat een extra reden om goud en zilver te bezitten? Heel simpel. Als er op een markt meer van iets komt, dan daalt de waarde ervan. Centrale banken kunnen papiergeld creëren met één druk op de knop. Dat deden ze al en dat gaan ze nu nóg meer doen. Dit terwijl de hoeveelheid goud en zilver in omloop onmogelijk met een druk op de knop kan worden verhoogd.

Daarnaast schreef ik vrijdag al dat centrale banken met liquiditeit strooien, terwijl landen én banken een solvabiliteitsprobleem hebben. Als je een vriend die zwaar in de schulden zit een extra lening geeft, dan zal hij die uiteraard aannemen. In plaats van zijn probleem helpen oplossen, help je die vriend echter alleen maar dieper in de schulden.

De euro is dus nog net zo in gevaar als een week geleden. Landen én banken zitten zwaar in de schulden. Te zwaar. Ik houd daarom vooral niet meer euro’s op mijn bankrekening dan strikt noodzakelijk. De redenen om goud en zilver te bezitten stapelen zich op. En ik ga deze week nog wat zilveraandelen bijkopen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: