Drie kenmerken van een bankencrisis

Ik hoop dat ik u gisteren niet al te veel heb verontrust. Geen reden toe. Je hoeft alleen maar vooraf de juiste maatregelen te nemen. Dat breng uiteraard even wat extra werk met zich mee. Maar tegelijk is het wél lekker als je weet dat je geen tot weinig last gaat hebben van een bankencrisis.

Deutsche Bank is trouwens niet de enige bank die in de problemen zit.

Credit Suisse ook in zwaar weer
Twee weken geleden vertelde ik u al over de Italiaanse bankencrisis. Daarnaast zie ik nu namen als Banco Santander, Bankia, Banco Popular, RBS, Barclays en Credit Suisse voorbij komen.

Die laatste kwam gisteren nog met onderstaand nieuws. Waarna de koers van het aandeel daalde naar het laagste niveau in 24 jaar.

Drie belangrijke kenmerken
Maar ik wil het nu vooral met u hebben over de belangrijkste kenmerken van een bankencrisis.

Het eerste kenmerk is dat je niet vooraf wordt gewaarschuwd door autoriteiten. Die zullen tot het allerlaatste moment de schijn ophouden. Ze kunnen niet anders.

Het tweede kenmerk is dat je er als spaarder van de ene op de andere dag mee te maken krijgt. Vandaag lijkt er nog niets aan de hand. Morgen staat de wereld in brand.

Het derde kenmerk is dat politici een crisis altijd aangrijpen om de regels te veranderen. Ga er dus niet blind vanuit dat je over €100.000 spaargeld geen risico loopt.

Hoe ze het gaan oplossen
Zeker weten doe je niets. Maar als ik alles overdenk, dan verwacht ik dat centrale bankiers nog maar één oplossing zullen zien om de economie aan te jagen en om inflatie omhoog te krijgen.

Helicopter money. Direct QE. QE for the People.

Fantastisch voor aandelen
Drie namen die hetzelfde betekenen. Geld printen met als doel om het netto inkomen van de gemiddelde burger te verhogen. Zodat er optimisme ontstaat, de burger geld gaat uitgeven, de economie weer gaat draaien.

Gek genoeg gaat deze bankencrisis dus fantastisch zijn voor de beurzen, voor grondstofprijzen én voor goud en zilver.

Tot over een paar jaar het hele kaartenhuis écht in elkaar dondert. Maar dat is van later zorg…

Gratis rapport
In een geheel gratis rapport geven we u maar liefst 5 manieren om uw spaargeld te beschermen. Lees ons rapport en gebruik de oplossingen die u het meest aanspreken! Klik hier om dit unieke gratis rapport op te vragen.

PS:
De gemiddelde burger heeft geen enkel idee van wat er aan de hand is. En zal straks zwaar de klos zijn. Stuur deze mail daarom door naar anderen. Hoe meer mensen tijdig hun spaargeld beschermen, hoe beter!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: