Bij het oud vuil gezet

Afgelopen vrijdag vertelde ik u over de manipulatie die de goudprijs vorige week in slechts één minuut tijd fors deed dalen. En vorige week vertelde ik u over het feit dat niemand zich nog druk maakt om goud of zilver.

Ik vertelde u dat de goudprijs best eerst nog verder zou kunnen dalen, voordat de bull markt weer wordt hervat. Maar hoe meer ik erover lees, hoe positiever ik nu ook voor de korte termijn word.

Traditionele media zetten goud bij het oud vuil
Want vorige week zagen we bij de traditionele financiële media dit soort titels boven artikelen over goud.

Sentiment slechter dan in 2001
Deze titels laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Zelfs de functie die goud al duizenden jaren heeft (waardevast geld) wordt in vraag gesteld.

Volgens Jason Goepfert van Sentimentrader is het sentiment onder beleggers nu zelfs slechter dan in februari 2001.

Toen waren beleggers zeer negatief over goud, dat $260 per ounce noteerde. Op de grafiek hieronder zien we wat daarna gebeurde.

Als het sentiment op een dieptepunt is, moet je kopen. Zie de beurs in maart 2009. En op de grafiek hierboven zien we hoe dat vanaf 2001 voor goud uitpakte. Een stijging van $260 naar ruim $1900 in september 2011.

Het verschil tussen toen en nu
In februari 2001 was het echter veel moeilijker om fundamenteel positief over goud te zijn. Er was nog geen enorme crisis geweest, banken waren stabiel, en je kreeg nog een fatsoenlijke rente op je spaarrekening.

Alleen zij die écht goed en ver vooruit keken, zagen problemen aan de horizon opdoemen. Zagen reeds in 2001 redenen om goud te bezitten.

Je moest toen echter bijna een profeet zijn om te kunnen voorzien hoe alles in de jaren 2002-2007 volledig uit de klauwen zou lopen. Toch was dat een fantastisch moment om goud en/of zilver te kopen.

Nu is het een makkie
Nu hebben we de crisis van 2008 meegemaakt, en kijken we op dit moment tegen de eurocrisis, een enorme berg schulden, 0% rente en massaal geld printende centrale banken aan.

Nu is het sentiment op een dieptepunt én je weet dat het financiële systeem aan alle kanten rammelt. Nu is het een makkie. Het enige wat je nu moet kunnen, is je emotie even aan de kant zetten. En je richten op de feiten.

Als je nog niet (voldoende) goud en/of zilver hebt gekocht, dan moet je nu beginnen met bijkopen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: