Weergaloze redeneringen van politici

Een tijd geleden zat ik een actualiteitenprogramma te kijken dat Navo opperhoofd Jaap de Hoop Scheffer volgde in zijn laatste weken als Secretaris-Generaal. Ze gingen onder meer naar Afghanistan en toen de verslaggever hem vroeg of het nu wel zo verstandig is om daar militair aanwezig te zijn, redeneerde onze Jaap als volgt: “Het móet wel verstandig zijn om in Afghanistan te zitten, want het zou een ramp zijn als alle gebrachte offers voor niets zouden blijken te zijn”.

De verslaggever was tevreden met Jaap’s antwoord, waarin hij op weergaloze wijze een totale onzin redenering gaf. Ik bleef verbijsterd achter bij mijn tv.

Britse logica
Ik moest hier vanmiddag aan denken toen ik het persbericht las waarin bekend werd dat de Britse economie hopeloos presteert. Nadat duidelijk is gebleken dat het spenderen van enorme sommen van overheidsgeld geen enkel resultaat heeft gehad, redeneerde minster van Financiën Allistair Darling als volgt: “We zitten in de ergste financiële crisis van de afgelopen 60 jaar. Dat is meer dan ooit reden om door te gaan met de acties die de regering tot nu toe heeft ondernomen. Daarmee nu stoppen zou gekkenwerk zijn”.

Vrij vertaald: we zaten al dik in de schulden, hebben vervolgens het afgelopen jaar ongelofelijk veel geld verspild. Het heeft niet geholpen, maar het zou gekkenwerk zijn om daarmee nu te stoppen. Weergaloos…

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: