Wat spookt zo’n beleggingsservice uit in een jaar tijd?

Buiten het feit dat het aantal lezers van deze nieuwsbrief afgelopen jaar ongekend hard is gegroeid en dat we met TopAandelen, WoensdagTrader en MaandagTrader een prachtig jaar hebben beleefd, zijn het vooral ook andere zaken waar ik trots op ben. Hieronder een overzichtje van wat wij naast het beleggen zelf allemaal hebben uitgestoken.

Nieuwe website
Begin maart van dit jaar hebben we onze nieuwe website
www.stocktradingnieuws.com gelanceerd, waar u zowat alle sindsdien in deze nieuwsbrief gepubliceerde artikelen kunt terugvinden, én waar u in de rubriek “achter de schermen” diverse gratis rapporten kunt aanvragen waarin we voor iedere strategie uitgebreid vertellen hoe we te werk gaan.

Vooraf weten hoe wij te werk gaan
Ook deze gratis rapporten hebben we grotendeels dit jaar geschreven. Dit vanuit de gedachte dat het voor u als belegger enorm belangrijk is om vóóraf te weten hoe een beleggingsstrategie in elkaar steekt én vanuit de gedachte dat u als abonnee onze acties ook moet kunnen toetsen aan wat in onze gratis rapporten staat geschreven. Blind iemand volgen is het domste wat je als belegger kunt doen!

Omgaan met stijgende inflatie
Vervolgens hebben we begin juni een extra rapport uitgebracht, dat we als extra service naar iedere abonnee sturen. In het rapport beschrijven we onze visie op de toekomst en geven we concreet aan hoe je jezelf kunt indekken tegen het risico van stijgende inflatie en het steeds minder waard worden van zowel de dollar als de euro. Dit rapport is trouwens nog precies net zo actueel als een ruim half jaar geleden, en we sturen het dan ook nog steeds toe aan iedere nieuwe abonnee.

Indekken tegen dalende beurs
In september hebben we het
“Super Optie Rapport” uitgebracht, waarin we een eenvoudige en levenslang bruikbare strategie aanreiken om je portefeuille in te dekken tegen een dalende beurs. Tot dat moment ontvingen alleen TopAandelen abonnees dit rapport, maar wij vonden dat iedere belegger het “Super Optie Rapport” tegen een vriendenprijs moet kunnen aanschaffen. Of hij nu van onze service gebruik maakt of op een andere manier belegt, mag daarbij geen verschil maken.

Nieuwe kantoorruimte
Verder zult u vanaf nu een nieuw adres onderaan onze websites zien verschijnen. We hadden tot eind november een adres in Eindhoven, waar we eigenlijk alleen kwamen om elkaar te ontmoeten. Nu hebben we een prachtige kantoorruimte in Gennep, die iedere werkdag wordt bemand door onze collega’s René Sip en Maud Bakker. Vanaf 1 februari hopen we dat we ons team gaan versterken met nog een persoon. Zelf woon ik trouwens al meer dan een jaar in midden Italië, deels vanwege de levensstijl en het klimaat, maar in onze specifieke privé situatie vooral ook omwille van de betere luchtkwaliteit. Skype en Ryan Air helpen mij om continue met René en Maud, maar ook met onze marketing adviseur Tom Lassing en onze technische steun en toeverlaat Leon Berkers in contact te zijn.

Nieuw e-mail systeem
Samen met diezelfde Leon hebben we ook het nodige gedaan aan onze technische infrastructuur. We hebben afgelopen maand een nieuw e-mail systeem geïmplementeerd. Tot een maand geleden beantwoordde ik persoonlijke alle e-mails. Dat is niet meer doenbaar en ook onverstandig. Als u ons nu een e-mail stuurt, dan komt die binnen op een centrale server, waar Maud, René en ikzelf alle mails kunnen lezen en kunnen beantwoorden. Goed en snel e-mails beantwoorden is voor ons een hoofdprioriteit, al is het alleen al uit respect voor u. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat we ook in de toekomst net zo snel onze e-mails kunnen blijven beantwoorden, dat we daarvoor niet afhankelijk zijn van één persoon, en dat we meer tijd in research kunnen steken (zie voornemen voor 2010 hieronder).

Traagheid van banken
Daarnaast kunt u bij het doen van een bestelling vanaf deze week direct online betalen. Afgelopen jaar hadden vooral onze Belgische klanten vaak last van de traagheid van banken, en dat was ons een doorn in het oog. Vanaf nu kunt u met een Nederlandse bankrekening via Ideal betalen en kunt u dat met een Belgische rekening doen via Direct E-banking. Dat betekent: vandaag aanmelden, morgen uw eerste mail binnen. Het kan technisch nog sneller, maar wij wensen betalingen principieel handmatig te verwerken. Tegelijk laten we trouwens de mogelijkheid open om via gewone bankoverschrijving te betalen (alleen dan naar een andere rekening).

Wat gaan we in 2010 doen?
Ons principe is dat we wel blij zijn, maar vooral nooit tevreden. Ons streven is om onszelf week na week te verbeteren. Op alle vlakken van onze service. Als je jezelf iedere week een beetje verbetert, dan heb je aan het eind van het jaar een enorme stap vooruit gezet. Daarbij wetende dat we nooit het punt zullen bereiken waarop we kunnen vaststellen dat we perfect zijn en onszelf niet meer hoeven verbeteren. Dat ervaren wij echter absoluut niet als frustrerend. Het veel leuker om plezier te beleven aan de reis zelf, dan aan het einddoel!

In 2009 hebben we bijvoorbeeld al een stuk meer aan research kunnen doen dan voordien, waardoor onze nieuwsbrief inhoudelijk fors is verbeterd. Wij willen nog véél beter begrijpen wat er in de wereld gebeurt, wat er staat te gebeuren en hoe wij daar als beleggers op in kunnen spelen. Daarom hebben we onszelf zodanig georganiseerd, dat we in 2010 nog meer research kunnen doen. Vooral nooit luisteren naar wat economen, specialisten, centrale bankiers, politici, media ons vertellen maar zélf de cijfers opzoeken, ze zélf bestuderen en uit die cijfers zélf onze eigen conclusies trekken.

Serieuze research doen kost veel tijd. Die tijd gaan wij investeren met als doel om iedere week een beetje beter te begrijpen hoe de wereld ervoor staat en om als resultaat nóg betere beleggingsbeslissingen te kunnen nemen. En uiteraard om u af en toe zaken aan te reiken die u aan het denken zetten, zoals bijvoorbeeld het college van Dr Bartlett van vorige week.
Blijft u ons dus volgen, want 2010 gaat een zeer interessant jaar worden!

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: