Twee meningen over Trump

Vanaf vandaag is Donald Trump officieel president van de VS. Ik las twee meningen van professionele topbeleggers die ik graag even met u wil delen.

My personal view on Trump is that he is a self-promoting, profiteering, climate-change denying, crony-capitalist, bullying, bigoted, manipulative loose cannon.
– Raoul Pal, Global Macro Investor

Now here’s the part that might upset a large number of readers. Evergreen likes some of what The Donald has proposed while having serious qualms about a number of his other ideas.
– David Hay, Evergreen Capital

Objectief beoordelen
Ik probeer zo objectief mogelijk naar de persoon Trump te kijken. Ik begin steeds meer te vermoeden dat Raoul Pal gelijk heeft, en dat we daar op termijn veel last van gaan krijgen.

Tegelijk laat David Hay ons met zijn mening zien dat we als burgers (maar vooral als beleggers) het beste kunnen kijken naar wat Trump daadwerkelijk gaat doen. Om zijn voorstellen en acties objectief te beoordelen.

Supersympathiek. Dramatisch resultaat.

Obama was een supersympathieke president, die qua resultaat echter dramatisch werk heeft afgeleverd. Denk alleen even aan de staatsschuld die onder zijn bewind bijna is verdubbeld naar $20.000 miljard.

Je moet daarom de mogelijkheid open houden dat de (volgens mij) niet bepaald sympathieke Trump het qua resultaat wél goed gaat doen.

Ik denk daarom dat het verstandig is om Raoul Pals mening in ons achterhoofd te houden, maar de komende jaren vooral te kijken naar wat Trumps acties gaan zijn en welke resultaten dat gaat opleveren.

Want als Raoul Pal gelijk krijgt, dan gaan we dat vanzelf zien in Trumps voorstellen en in zijn acties.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: