Onze visie op een eventuele (forse) correctie

Als ik logisch ga nadenken, dan kan ik zeer goed beredeneren dat het tijd wordt voor een serieuze tik omlaag. Alleen weten we uit ervaring dat een beursrally enorm lang kan aanhouden. En deze rally heeft véél kracht. Die kracht komt vooral door de enorme hoeveelheden geld die wereldwijd door overheden en centrale banken uit het niets zijn gecreëerd en de enorme hoeveelheid geld dat er als was. Die grote sommen geld zoeken een bestemming. Vroeger waren één van de belangrijkste bestemmingen voor dat geld altijd Europese en Amerikaanse staatsobligaties. Alleen valt daar nu geen procent op de verdienen, terwijl beide munten niet bepaald sterk staan. 

Even een kijkje in het verleden 
Als we naar het verleden kijken, dan wist ook in bijvoorbeeld 1998 ieder logisch denkende belegger dat aandelen veel te duur waren geworden, en dat de beurs omlaag hoorde te gaan. De belegger die in 1998 al zijn aandelen verkocht of zelfs op dalende koersen ging inspelen, liep echter achter de feiten aan of verloor fors geld. De beurs steeg nog door tot maart 2000. Toen in 2003 beursherstel werd ingezet, was een enorm scala aan specialisten er van overtuigd dat de beurs snel weer omlaag zou gaan. In juli van dat jaar werd het letterlijk van de daken geschreeuwd. De beurs bleef vrolijk stijgen tot in 2004 en zelfs toen zagen we geen forse tik omlaag.

Een mening is logisch, de beurs niet
Wij zijn het volledig eens met collega en goede vriend Maarten Verheyen (Groeilanden)als we het hebben over de economische situatie. Vorige week schreven we nog in een artikel dat iedereen weer vrolijk is en dat “een paar biljoen euro aan problemen” voor het gemak even door de centrale bankiers en de politici worden genegeerd. 

Op basis daarvan vinden wij het op het eerste gezicht ook logisch dat de beurs een keer een forse tik omlaag krijgt. Alleen is de beurs zo vaak absoluut niet logisch. Verder vind ik het voor wat de beurs betreft ook een zeer moeilijk voorspelbare situatie, met veel variabelen. Daarbij is op de beurs een mening slechts een mening, ook als het onze mening is. 

Wij hanteren liever vaste regels
We hebben dus een mening over de economie, maar we weten maar al te goed dat we op de beurs niet op basis van onze mening moeten handelen. Want als je dát doet, dan gaat het juist vaak mis. Want een mening is gebaseerde op logica, terwijl de beurs vaak juist onlogisch beweegt. Daarom werken wij liever met vaste regels, op basis waarvan we compleet neutraal het moment kunnen bepalen waarop de beurstrend draait van stijgend naar dalend.

Beleg continue in goedkope aandelen van goed presterende bedrijven! 
Als je continue belegt in goedkope aandelen van goed presterende bedrijven, dan kan je portefeuille uiteraard een tijdelijke tik krijgen, maar daarna treedt ook weer herstel op. Als je daarnaast de strategie uit het “
Super Optie Rapport” hanteert, dan kan compenseer je die tijdelijke tik omlaag met een defintieve winst op opties.

Hebt u ons gratis rapport al aangevraagd met daarin de vijf belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het selecteren van aandelen. Vijf gouden tips die een leven lang meegaan en die u helpen om op de juiste kritische manier aandelen te selecteren. Vraagt u het hier gratis aan. 

Of volg een strategie waarbij u zich nérgens iets van aan hoeft te trekken!
Abonnees van WoensdagTrader kunnen desgewenst alle nieuwsberichten negeren en hoeven zich hélemaal nergens van aan te trekken.
Blijft de beurs stijgen? Prachtig! Toch een forse beursdaling? Net zo prachtig!

Vraagt u hier het gratis rapport op over WoensdagTrader-Trend. We vertellen u daarin precies hoe de strategie in elkaar steekt, waarom het rendement in iedere beurs zo hoog is, en hoe gemakkelijk het is om deze unieke strategie te volgen.


Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: