Deze drie uitspraken vertellen ons alles

Afgelopen dinsdag vertelde ik u over het 100 pagina’s tellende goudrapport van vermogensbeheerder Incrementum uit Liechtenstein. Ik zag daarin drie uitspraken die eigenlijk alles zeggen over welke kant het op gaat met het huidige financiële systeem.

  • Every dollar printed is a government tax on cash balances.
   – Frank Hollenbeck
  • The most important thing one must understand is that inflation is not an act of God, it is no natural catastrophe. Inflation is a politicial strategy.
   – Ludwig von Mises
  • Deflation is every central bank’s enemy because it is difficult to reverse, impossible to tax, and makes sovereign debt unpayable by increasing the real value of debt.
   – Jim Rickards

Van deflatie profiteert de burger. Van inflatie de overheid.
Met deflatie zou het leven van de burger goedkoper worden, waardoor hij meer overhoudt. Alleen kan de overheid daarover geen belasting heffen. Daarbij wordt de staatsschuld als percentage van het BBP alleen maar hoger.

Inflatie veroorzaakt loonsverhogingen, waardoor er meer belasting binnenkomt. Inflatie zorgt dat de staatsschuld als percentage van het BBP daalt. Inflatie zorgt dat de waarde van je spaargeld daalt. Het is een verborgen belasting.

Deflatie dient het belang van de burger. Inflatie dient het belang van de overheid. Inflatie is daarom een politieke strategie.

Bewust inflatie creëren leidt tot klein probleempje
Om inflatie te creëren moet de rente nog jarenlang zo laag blijven én moeten nog bakken met geld worden geprint.
Bewust inflatie creëren leidt echter tot een klein probleempje. Hoe meer centrale banken moeten doen om inflatie te creëren, hoe harder die straks stijgt als ze eindelijk succes hebben.

Inflatie stijgt altijd sneller dan verwacht. En centrale bankiers lopen altijd achter de feiten aan.

Daarvoor zijn talloze voorbeelden uit het verleden. Als je dan weet dat westerse centrale banken nog nooit zóveel geld hebben geprint als tijdens deze crisis, en dat de rente nog nooit zó lang zó laag heeft gestaan, dan weet je genoeg.

Centrale bankiers zullen achter de feiten aanlopen
Zodra centrale bankiers hun doel hebben bereikt, zullen ze achter de feiten (= stijgende inflatie) aanlopen. En zodra burgers vervolgens hun vertrouwen in papiergeld gaan verliezen, gaan we richting hyperinflatie. En op dat moment kan je maar beter fysiek goud en/of zilver bezitten!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: