Voorbereiding en mentale hardheid

Afgelopen vrijdag schreef ik dit artikel, waarin ik aangaf dat “die beursdaling” er absoluut een keer zal aankomen, en gaf ik u aan hoe je daar als belegger juist van kunt profiteren. Dat leverde diverse vragen van lezers op, en daarom ga ik hier in dit artikel even wat dieper op in. Laat ik u allereerst zeggen dat niet weet wanneer een forse beursdaling komt. Dat kan morgen zijn, volgende week, maand, jaar…, geen mens die het weet.

Wat mij betreft zijn voorbereiding en mentale hardheid de belangrijkste eigenschappen die we nodig hebben bij beleggen. Met voorbereiding bedoel ik dat we ons moeten realiseren dat de beurs niet in een rechte lijn stijgt. Dat beleggen altijd bestaat uit goede tijden, slechte tijden. En dat als de beurs een tijd lang fors is gestegen, we niet gemakzuchtig moeten worden. Dat we ons nog tijdens die stijging moeten realiseren dat er vroeg of laat ook periode aanbreekt waarin de beurs met 25%-30% daalt.

De situatie waar je absoluut NIET in terecht wilt komen
Funest is de situatie waar de meeste beleggers in terecht komen. Beleggers hebben een portefeuille zonder plan, er volgt een forse beursdaling, ze weten niet meer wat ze moeten doen, en gaan precies op het verkeerde moment de verkeerde aandelen verkopen. In die situatie wil je als belegger absoluut niet terecht komen! Bepaal daarom vooraf wat u in welke situatie gaat doen, en houd uzelf daaraan. Dat “jezelf aan je plan houden” is waar mentale hardheid een belangrijke rol gaat spelen.

Hieronder even wat voorbeelden over hoe wij hier mee omgaan:

Lange termijn beleggen
Bij beleggen voor de lange termijn (buy-en-hold) houd je als belegger géén rekening met de beurstrend. Met
TopAandelen selecteren we spotgoedkope aandelen van zeer goed presterende bedrijven. We kopen het aandeel dus aan en wachten geduldig tot de werkelijke waarde van het bedrijf in de koers van het aandeel tot uiting komt. Soms hebben we al snel forse koerswinst, soms moeten we geduld tonen.

Als er dus een forse beursdaling komt, dan zitten we die in principe rustig uit. Dat hebben we vooraf besloten en dus doen we dat ook. Mochten we straks in een forse beursdaling terecht komen, dan weten we dat we vooral niets moeten doen. Want na een daling komt ook weer een stijging. Klikt u hier voor meer info over TopAandelen.

Wel bieden we voor lange termijn beleggers het “Super Optie Rapport” aan voor een vriendenprijs. De strategie is om bij een forse beursdaling een mooie winst te realiseren door in te spelen op een dalende beursindex. die winst helpt om het tijdelijke verlies op de portefeuille te dempen, maar daarnaast genereren we cash geld waarvoor we op dat moment aandelen tegen bodemprijzen kunnen aankopen. Bestelt u hier het “Super Optie Rapport”.

Korte termijn beleggen
Bij beleggen voor de korte termijn houd je als belegger juist wél rekening met de beurstrend. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat het rendement niet afhankelijk is van een stijgende beurs. Ofwel dat je geen last hebt van een fors dalende beurs, of dat je daarvan juist profiteert. Ook hierbij is het enorm belangrijk dat je vooraf al precies weet welke acties je in welke situatie gaat ondernemen. Het is precies dát wat onze WoendagTrader strategieën zo succesvol maakt.

Bent u een defensieve belegger, dan wilt u bij een stijgende beurstrend zoveel mogelijk winst te maken, maar vervolgens uw geld veilig aan de zijlijn te zetten zodra de beurstrend draait naar dalend. Wat ons betreft is WoensdagTrader-Easy dan ook de allerbeste strategie voor de defensieve belegger die een hekel heeft aan te grote fluctuaties. 32% winst in 2010. Klikt u hier voor meer info over WoensdagTrader-Easy.

Bent u een aanvallend ingestelde belegger, dan wilt u het liefst bij een stijgende én bij een dalende beurs zoveel mogelijk winst maken. WoensdagTrader-Trend is dan ook de ideale strategie voor de offensieve belegger die een zo hoog mogelijk rendement wil, en die daarom goed bestand is tegen grotere fluctuaties. 38% winst in 2010. Klikt u hier voor meer info over WoensdagTrader-Trend.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: