Rare wereld

Eergisteren werden de notulen van de Fed-vergadering van 19 juni vrijgegeven. U weet wel, die vergadering die de stemming op de beurs verpestte omdat de Fed erop hintte dat ze bij voldoende economisch herstel zou kunnen gaan taperen.

Ofwel maandelijks niet langer $85 miljard uit gebakken lucht creëren, maar dat bedrag verlagen. Naar misschien zelfs nul ergens in 2014.

In dit artikel liet ik u drie weken geleden zien dat Bernanke in de persverklaring na afloop van deze Fed-vergadering absoluut niets geks zei. Toch schoot de beurs direct daarna volop in de stress.

Zelfde Fed-meeting. Andere conclusie.
Eergisteren werden de notulen van diezelfde vergadering vrijgegeven. Ook daar stond uiteraard niets geks in. Maar nu concludeerde men op de beurs dat Bernanke voorlopig nog zal doorgaan met geld printen. En dus dat het feestje op de beurs nog een tijdje door zal gaan.

Twee compleet tegenovergestelde conclusies uit één en dezelfde Fed-vergadering, waarin absoluut niets raars is gezegd. Waarin per saldo zelfs helemaal niets is gezegd. Volgt u het nog? Ik in ieder geval niet! Tis een rare wereld…

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: