Passen ze eigenlijk wel een beetje goed op ons geld?

Als wij een aandeel selecteren, dan is één belangrijk punt dat het betreffende bedrijf er financieel zeer goed voor staat. Ik zie vaak om me heen dat hier maar weinig aandacht aan wordt besteed. En dat terwijl het verbazingwekkend simpel is, want alles wat we doen is kijken naar hoeveel tastbare bezittingen een bedrijf heeft en hoeveel schulden daar tegenover staan. Hoe meer bezittingen en hoe minder schulden, des te beter het is. Bij een bedrijf werkt het exact hetzelfde als bij een privé persoon. Gewoon de cijfers optellen en aftrekken.

Maar waarom is dit zo belangrijk?
Ook dat is heel simpel. Als aandeelhouder investeer je geld om mede-eigenaar van een bedrijf te zijn, en heb je een directie in dienst die het bedrijf zo goed mogelijk voor jou moet leiden. Welnu, als een bedrijf er financieel sterk voor staat, dan is dat een teken dat de directie in het verleden altijd goed op het geld van het bedrijf heeft gepast en geen onnodige investeringen van het type “wie heeft de grootste” heeft gedaan.

Een teken van vertrouwen
Als ik aandeelhouder van een bedrijf wordt, dan wil ik wél graag erop kunnen vertrouwen dat de directie goed met mijn bedrijf, dus mijn geld omspringt! U toch ook? Let daarom altijd op hoe sterk een bedrijf er financieel voor staat, voordat u er aandelen van gaat kopen.

Gratis rapport met 5 gouden tips
Deze en nog vier andere gouden tips, waar u ieder aandeel op kunt testen, vindt u in ons gratis rapport met 5 gouden tips die altijd en overal belangrijk zijn. Een rapport waar u levenslang plezier van kunt hebben.
Bovenaan deze pagina kunt u rechts even uw e-mailadres invullen om het aan te vragen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: