Hoeveel geld bent ú kwijt aan onnodige kosten?

Misschien is het u al eens opgevallen dat wij in deze nieuwsbrief nooit reclame maken voor een specifieke bank of broker. Dit terwijl we daar veel geld aan zouden kunnen verdienen. Want zelfs de goedkoopste Nederlandse of Belgische broker rekent torenhoge tarieven. En ik kan u verzekeren dat de meeste brokers maar wat graag een stukje van die torenhoge tarieven aan ons als commissie zouden willen betalen. Want er blijft daarna nog genoeg winst voor ze aan de strijkstok hangen. Hieronder vertel ik u waarom wij geen brokers promoten én hoe u enorm op dit soort kosten kunt besparen.

Een pak melk
Het is misschien eens goed om erover na te denken hoeveel tijd het eigenlijk kost om een beursorder te verwerken. Het gaat volledig automatisch en kost maximaal een paar seconden. En bedenkt u zich nu eens hoeveel geld u betaalt voor die ene order die binnen een paar seconden wordt verwerkt.

Bedenkt u dan eens hoeveel tijd en moeite het kost om een pak melk te fabriceren. Er komt een koe aan te pas, die moet gevoederd en gemolken worden. Die melk moet worden bewerkt, naar de melkfabriek, in een pak gegoten, vervolgens naar de supermarkt getransporteerd, in het schap gezet en daarna ook bij de kassa afgerekend. Hoeveel meer werk er aan een pak melk zit!

Hoeveel betaalt u voor een pak melk?
En hoeveel kost voor u een gemiddelde beursorder?

Een paar vragen aan uzelf
Een bank of broker wil dat u transacties doet. Het liefst zoveel mogelijk. Dat is ook de reden waarom u bij vooral internetbrokers zoveel prachtige extra services krijgt, zoals leuke grafieken met allerlei signalen. Die zijn écht niet bedoeld om uw rendement vooruit te helpen. Wel om te zorgen dat u handelt, dat u orders inlegt. Om te zien in welke mate uw rendement onnodig wordt genekt door hoge kosten, stelt u zich het beste de volgende drie vragen:

Hoeveel is uw rendement dit jaar tot nu toe is?
Hoeveel kosten heeft uw broker u dit jaar in rekening heeft gebracht?
Hoeveel zou uw rendement zijn geweest als die kosten 75% lager zouden zijn?

Ik beveel geen enkele van de voor iedereen bekende banken en brokers aan, omdat het voor mij een principekwestie is. Ik zou daar zelf nooit een rekening openen en dus ga ik die brokers ook niet aan onze klanten aanbevelen.

Bonus Rapport
Sterker nog, in onze nieuwsbrief promoten wij helemaal geen broker. Om praktische redenen promoten we ook niet de broker waar ik zelf al tien jaar lang klant ben.

Wel sturen we naar iedere nieuwe betalende klant een bonusrapport, waarin we alles over de naar onze mening goedkoopste én meest betrouwbare broker ter wereld, waar de kosten gemiddeld 80% lager zijn dan bij de goedkoopste Nederlandse broker.

Bij bestelling van bijvoorbeeld een “Super Optie Rapport” of ons rapport “De Amerikaanse obligatiemarkt staat op springen” hebt u voor een paar tientjes een prachtige, jarenlang toepasbare strategie én de mogelijkheid om (afhankelijk van uw situatie) ieder jaar honderden tot zelfs duizenden euro’s aan kosten te besparen.

Duizenden euro’s met een paar uurtjes werk
Als u van bovenstaande mogelijkheid geen gebruik wenst te maken, dan raad ik u vooral aan om eens wat tijd te besteden aan het vergelijken van de tarieven van uw bank of broker met die van andere brokers.

Iedere broker hangt zoveel mogelijk toeters en bellen aan zijn service of website om “zo volledig mogelijk” op u over te komen. Voor de nuchtere belegger heeft een broker echter maar één functie. En dat is koop- en verkooporders verwerken. Héél veel beleggers kunnen duizenden euro’s voor zichzelf verdienen met een paar uurtjes werk. U zeer waarschijnlijk ook.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: