Onze vijf favoriete tweets!

Iedere maandagochtend sturen we u een nieuwsbrief met daarin vijf interessante berichten die we de week voordien op Twitter zijn tegengekomen.

Zo pakt u (ook als u geen Twitter heeft, of mij niet volgt) toch een paar interessante berichten mee.

 

1. Dalende werkloosheid?
Afgelopen vrijdag reageerde de beurs razend positief op het bericht dat de Amerikaanse werkloosheid was gedaald naar 3,6%.

Toen ik zaterdagochtend even naar de cijfers keek (zie link in tweet), zag ik tot mijn verbazing dat het totaalbeeld juist zeer negatief is.

Maar liefst 646.000 mensen werden bij de categorie ‘not in labor force’ geplaatst. Werden dus als niet langer werkzoekend beschouwd.

Waardoor het totale aantal werkzame Amerikanen afgelopen maand met 490.000 daalde.

Het verbazingwekkende is dat bijna alle media klakkeloos die 3,6% werkloosheid overnamen. Dat ze zelfs niet één minuut de moeite namen om even in de tabel te kijken.

 

2. Economische groei?
Direct daarna moest ik plotseling denken aan vorige week vrijdag, toen bekend werd dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal met 3,2% was gegroeid.

Ik herinnerde mij onderstaande tweet van Keith McCullough, die ik op 26 april voor kennisgeving had aangenomen.

Reële economische groei = nominale groei -/- inflatie

Even cijfers opgezocht en nagerekend. Het Bureau of Economic Analysis (BEA) ging bij het berekenen van reële economische groei inderdaad uit van 0,64% inflatie.

Vorige week vertelde ik u al dat economische groei kunstmatig hoog was door de eenmalige invloed van gestegen voorraden en gedaalde import én omdat Trump geld uitgeeft als een dronken zeeman.

Deze manipulatie komt daar nog eens bovenop.

 

3. Hoogste staatsschulden ter wereld
In de tweet hieronder een lijstje van landen met de hoogste staatsschulden ter wereld.

Met Griekenland, Italië, Portugal, België, Spanje, Cyprus en Frankrijk is de eurozone in dit lijstje zéér sterk vertegenwoordigd!

 

4. Belangrijke steun valt weg
Nadat Trump de afgelopen maanden vrijwel iedere dag liet weten dat er bijna een handelsakkooord was met China, draaide hij gisteren als een blad aan een boom om.

De kans op een escalerende handelsoorlog is fors aan het stijgen. Financiële markten reageren negatief.

Dit kan heel goed de trigger zijn voor een forse beursdaling. Lees hier mijn artikel van afgelopen vrijdag nog even!

 

5. MMT of Helikoptergeld komt eraan
Ray Dalio schreef afgelopen week een uitgebreide analyse waarin hij uitlegt waarom MMT of helikoptergeld er absoluut gaat komen.

Het enige wat centrale banken straks nog kunnen doen is geprint geld uitdelen aan gewone burgers, die dat geld gaan spenderen.

In dit artikel vertelde ik u vorige week nog dat het sentiment rond goud nu negatief is, maar dat de vooruitzichten voor de lange termijn nooit eerder zo goed waren als nu.

Ideaal moment om goudaandelen aan of bij te kopen.

 

Als laatste nog even dit…
Het gaat volgens Trump & Co. fantastisch goed met de economie.

Ze schermen maar wat graag met de gemanipuleerde cijfers die ik u in de eerste twee tweets liet zien.

Maar toch blijven ze zeuren over een (forse) renteverlaging.

Ze zijn dus helemaal niet zo zeker van hun zaak. Ze zijn doodsbang dat de economie komend verkiezingsjaar in recessie gaat.

 

 

Hebt u mijn artikel van vrijdag al gelezen?
We ontdekten voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” een belachelijk goedkoop aandeel dat binnen een jaar met 200% in koers kan stijgen.
Klik hier om artikel het snel te lezen
!

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: