Grote fout. Grote gevolgen.

Als het doel van de Fed is om een recessie te voorkomen (en dat is het), dan hebben ze gisteren een grote fout gemaakt. Een blunder zelfs.

Want om een recessie (misschien) te voorkomen was een renteverlaging hard nodig.

Powell gaf echter aan dat hij met inflatie net onder 2% en met werkloosheid onder 4% geen reden ziet om de rente te verlagen.

Achteruitkijkspiegel
Centrale bankiers baseren hun beleid op lagging indicators. Ze kijken dus in de achteruitkijkspiegel om te bepalen waar het met de economie naar toe gaat.

Vergelijk het met een Frenkie de Jong die de bal bewust speelt naar de plaats van waar Donny van de Beek zojuist is weggelopen (bedenk even hoe belachelijk dat eruit zou zien).

Julian Brigden is dan ook duidelijk in onderstaande tweet. De Fed loopt achter de werkelijkheid aan. Zie de dramatische autoverkopen.


Brigden verwacht voor dit jaar een 10% daling van autoverkopen. Da’s enorm.

Lees hier nog even mijn artikel over de ongekende crisis waar deze bedrijfstak op afstevent!

Pas als ze er tot hun knieën in staan
Naast de fors dalende autoverkopen zien we een dikke 8% daling in de uitgaven voor nieuwbouw van huizen.


Ook met Powell aan het roer van de Fed geldt dus dat centrale bankiers een recessie pas zien aankomen als ze er tot hun knieën in staan.

De gevolgen van het niet verlagen van de rente zijn niet mals.

Stijgende dollar, verder stijgende rentekosten voor burgers en bedrijven, dalende bedrijfswinsten, stijgende werkloosheid, onzeker wordende beleggers, dalende beurzen.

Nu is het moment om (ook) op dalende koersen in te spelen
Vorige week vertelde ik u al over een andere, zéér sterke indicatie dat we vanaf nu (ook) op koersdalingen moeten inspelen.

Ideaal daarvoor zijn de belachelijk dure, gehypete aandelen van financieel zwakke bedrijven die veelal nog nooit één dollar winst hebben gemaakt.

Omdat je voor één enkel aandeel nooit zeker kunt weten wat de toekomst brengt, is het zéér verstandig om met kleine bedragen op koersdalingen van meerdere aandelen in te spelen. Want zo spreid je risico.

Ruim 40 peperdure aandelen
Daarom houden we voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” een lijst met ruim 40 aandelen aan, die allemaal kandidaat zijn voor 90% tot 100% koersdalingen.

Daarom geven we u bij het ingaan van uw abonnement ook uitgebreide uitleg over hoe je op een verstandige manier op koersdalingen inspeelt.

Wij bekijken iedere dag de koersgrafiek van ieder van deze aandelen. Zodra een koersgrafiek ons een mooi signaal geeft, sturen we u dat toe.

Profiteer van 90% tot 100% koersdalingen!
Bestel hier het unieke rapport “De Nieuwe Internet Hype”

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: