De vijf beste tweets!

Twitter is voor mij een rijke bron van informatie die je in de reguliere media vaak niet tegenkomt. Al die informatie is teveel om in onze reguliere nieuwsbrieven te bespreken.

Daarom sturen we u iedere maandagochtend een nieuwsbrief met daarin vijf interessante berichten die ik de week voordien op Twitter ben tegengekomen.

Zo pakt u (ook als u geen Twitter heeft, of mij niet volgt) toch een paar interessante berichten mee.

 

1. Koude oorlog
Trump laat geen mogelijkheid onbenut om duidelijk te maken dat de onderhandelingen met China over een handelsakkoord voorspoedig verlopen.

Vannacht maakte hij bekend dat hij de aangekondigde verhoging van importheffingen met twee maanden zal uitstellen.

Er is echter veel meer aan de hand dan alleen een conflict over handel. Het zou dan ook naïef zijn om te denken dat een handelsakkoord de Chinees-Amerikaanse koude oorlog gaat voorkomen.


2. Waarschuwing
De bewering in de tweet hierboven werd vorige week bewezen. Zie onderstaande tweet.

Terwijl de Chinezen en de Amerikanen vrijdag aan de onderhandelingstafel zaten, maakte de VS bekend dat het land geen informatie meer zal delen met landen die systemen van de Chinese tech-gigant Huawei gebruiken.

Deze koude oorlog is nog maar net begonnen, gaat nog vele jaren duren, en gaat grote economische gevolgen hebben.

 

3. Lang leve de stijgende staatsschuld!
De New York Times beschrijft in een uitgebreid artikel dat politici en economen zijn gestopt met zich zorgen maken over een stijgende staatsschuld.

Sterker nog, ze omarmen begrotingstekorten en stijgende staatsschulden juist. Want als je geld nodig hebt, dan kun je het gewoon printen.

Als gevolg hiervan zal de goudprijs volledig door het dak gaan.

Afgelopen vrijdag liet ik u in dit artikel al zien waarom de koersen van goudaandelen tijdens deze bull markt véél harder zullen stijgen dan de ruim 1300% stijging die we tussen 2001 en 2008 zagen.

 

4. Kernenergie in België
Afgelopen weekend was klimaatactivist Mike Shellenberger in België, waar hij eerst sprak tijdens een bijeenkomst van de Vlaamse partij N-VA en gisteren op tv te zien was bij De Zevende Dag.

De boodschap in zijn tweet is duidelijk.

Het grappige is dat Shellenberger een van huis uit linkse klimaatactivist is, die juist door linkse politici wordt bestreden omdat hij kernenergie als enige oplossing ziet voor het klimaatprobleem.

 

5. Van droom naar nachtmerrie
Intussen gaat het op de Australische huizenmarkt van kwaad tot erger.

Door de nu barstende huizenbubbel is de droom om een eigen huis te bezitten voor een snel stijgend aantal Aussies aan het veranderen in een nachtmerrie.

In Duitsland en vooral in Nederland komt deze nachtmerrie langzaam maar zeker ook op veel huizenbezitters af.

 

Als laatste nog even dit…
Onderstaande quote van Milton Friedman gaat actueel worden nu politici steeds meer het heft in handen willen gaan nemen om allerlei door te veel marktwerking ontstane problemen “op te lossen”.


 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: