Waarom doe je zo weinig aan werving?

(door Tom Lassing)
Van een abonnee van
BeursAccent kreeg ik de vraag waarom ik eigenlijk zo weinig aan werving doe voor mijn eigen BeursAccent service. Hoewel zeker niet alles in portefeuille op winst staat, is de BeursAccent abonnee zeer tevreden over de service en daarbij leert hij óók veel over beleggen en de economie.

De abonnee heeft een punt. Ik beschuldigde Apple er vroeger altijd van dat ze hun kwaliteitsproduct (de Macintosh computer) niet goed aan het promoten waren omdat ze dachten dat kwaliteit zichzelf wel verkocht. Dat doet het echter niet. Zelfs kwaliteit heeft goede marketing nodig. Apple heeft dat op een bepaald moment begrepen, en de rest is geschiedenis.

Misschien komt het omdat BeursAccent van mezelf is. En misschien ben ik (net als Apple toen) gewoon een slechte verkoper. Daarmee doe ik mezelf geen plezier, want ik zou veel meer omzet kunnen maken met een betere marketing. En misschien zou ik beleggers er ook meer plezier mee doen als ik deze unieke service wat meer aandacht zou geven.

Anders
Het is echter een service die nogal ‘anders’ is. Het is een service die geduld vergt. En een lange termijn visie. Ik heb bijvoorbeeld in portefeuille nog wel wat posities die al in 2007 zijn ingenomen. Daar doe ik dan af en toe een mutatie op zodat nieuwe abonnees ook nog in kunnen stappen, maar het houdt in dat bepaalde posities al vier jaar in portefeuille zijn.

Wetende dat de meeste particuliere beleggers al binnen drie jaar stoppen met beleggen, houdt dat in dat ik ver over de horizon van veel beleggers heen ga. Misschien dat ik daarom wat minder hard durf in te zetten op BeursAccent.

Als u echter een lange termijn belegger bent die wil gaan voor kwaliteit, dan is het voor u misschien wél een goed idee om eens te gaan kijken op de website van BeursAccent.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: