Waarom de zilverprijs zo fors daalde

De daling van de zilverprijs die op 2 mei startte blijkt te zijn ingezet door enorme verkooporders van enkele grote partijen. De orders werden geplaatst, net nadat de handel in Australie van start was gegaan, terwijl Hong Kong, Shanghai en London die dag gesloten waren. Vervolgens verhoogde Comex de margin voor futures met maar liefst 84% waardoor veel speculanten werden gedwongen om hun posities te sluiten.

Angst als drijfveer
Voor ons -beleggers met een lange termijn visie- zijn dit zaken die er niet toe doen, maar het geeft wél aan dat er grote partijen zijn die bang zijn voor een fors stijgende zilverprijs. En die angst hebben ze alleen als ze met enorme posities short zitten. Alleen al dat simpele feit verhoogt de kans dat zilver straks op een schone dag écht explodeert. Want al die short posities zullen een keer moeten worden gesloten.
Klikt u hier voor een informatief interview met Eric Sprott.

Beleg alleen in fysiek goud en zilver
In het interview vertelt Eric Sprott onder meer hoe klein de markten voor fysiek zilver en goud zijn en hoe groot de papieren handel is. Des te meer reden voor ons om ervoor te zorgen dat we fysiek goud en zilver bezitten. Ik doe dat via een rekening bij Goldmoney, waar ik periodiek geld naar overboek om goud en zilver aan te kopen.

Als u nog geen Goldmoney account hebt, dan raad ik u absoluut aan om er nu een te openen. Klikt u hier als u Nederlandstalige hulp nodig hebt bij het openen van een rekening.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: