Uw koopkracht ligt onder vuur

Begin januari schreef ik in deze nieuwsbrief dit artikel over de beheerder van een beleggingsfonds, die van zijn directie een positief antwoord kreeg op ieder beleggingsvoorstel dat hij deed, behalve als het over het aankopen van goud ging. Neen, was iedere keer het antwoord.

We hebben ook al vaker geschreven dat de prijs van goud en zilver op termijn maar één richting op kan: omhoog. Fors omhoog. We hebben daar alle bekende redenen al voor gegeven. Door lage rente en stijgende inflatie is de reële rente negatief, waardoor het geld op uw spaarrekening ieder jaar aan werkelijke waarde verliest. Daarbij groeit langzaam maar zeker het besef dat politici en centrale bankiers bezig zijn om de waarde van ons papiergeld uit te hollen. Deze redenen gelden nog steeds, nu zelfs meer dan ooit.

Geen goud, wel ‘veilige’ obligaties
Deze week las ik dat pensioenfondsen wereldwijd een te beleggen vermogen van maar liefst $31 biljoen (dus $31.000 miljard) bezitten. En dat daarvan naar schatting slechts 0,15% in goud is belegd!

Traditionele pensioenfondsen geloven niet in goud en zilver. Ze hebben geld in aandelen zitten en vaak zelfs meer dan de helft van hun belegbaar vermogen in ‘veilige’ staatsobligaties. Tot ze er straks achter komen dat die ‘veilige’ obligaties helemaal niet zo veilig zijn. En dat de koersen daarvan fors dalen door een fors stijgende rente.

Stel dat slechts een beperkt deel van die fondsbeheerders zo slim is om zich dat te realiseren. En stel dat daardoor de totale beleggingen in goud van deze sector verdubbelt naar een schamele 0,3%? Dat zou betekenen dat deze fondsen voor maar liefst $47 miljard aan goud zouden kopen. De vraag naar goud zou alleen daardoor al met maar liefst 40% stijgen.

Goud richting $6000 – Zilver richting $150
Als we alleen al deze analyse zien, dan geloven we niet dat goud richting $3000 zal gaan en zilver richting $75. Dan zien we goud eerder richting $6000 gaan en zilver richting $150. Want hoewel goud en zilver al tien jaar in een bull markt zitten, worden ze nog steeds genegeerd door de traditionele fondsen. En die gaan straks vanzelf gedwongen worden om hun visie te wijzigen.

Koopkracht beschermen
Prachtige vooruitzichten, maar voor mij geldt als belangrijkste argument dat ik de koopkracht van mijn spaargeld wil beschermen. Dat ik geen slachtoffer wens te worden van het wanbeleid van politici en centrale bankiers wereldwijd.

Voor het aanhouden van fysiek goud en zilver hebben wij gekozen voor een veilige goudrekening bij Goldmoney. Als u nog geen goudrekening hebt, dan raad ik u absoluut aan om er alsnog een te openen. Want wij verwachten dat goud en zilver de komende jaren nog ongekend hard zullen stijgen.

Klikt u hier voor een Nederlandse toelichting die u helpt bij het openen van een rekening.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: