Het speciale kamertje van de eerste werkdag

Eén van de boeken in het artikel “Het strandseizoen is begonnen” is van John Mauldin.

Als een verder intelligent persoon de baas wordt van een centrale bank, dan is het volgens John Mauldin zo dat hij op zijn eerste werkdag naar een speciaal kamertje wordt gebracht.

In dat kamertje krijgt de nieuwe centrale bankier via een injectie een speciaal serum toegediend. Waarna hij automatisch centrale bankiersonzin begint uit te kramen.

Geen andere verklaring
John Mauldin vindt (na lang zoeken) geen andere verklaring voor het feit dat volwassen, intelligente mensen de domst mogelijke onzin uitkramen én de domst mogelijke dingen doen zodra ze centrale bankier zijn geworden.

Toen ik DNB-president Klaas Knot voor het eerst hoorde, kreeg ik spontaan een beetje hoop.

Zou er dan toch iémand zijn die gewoon zijn normale verstand gebruikt? Zou het serum bij onze Klaas misschien niet werken? Hij komt ten slotte uit Onderdendam, dat zelfs boven Groningen ligt. Veel nuchterder dan dat gaat een Nederlander niet worden.

Helaas. Wéér valse hoop.

Vorige week verscheen dit bericht, waarin Klaas Knot ons vertelt dat hij er geen bezwaar tegen zou hebben als de ECB de rente verlaagt naar onder nul. Negatieve rente.

Manipulatie als hogere kunst
Dat je straks dus je geld op je spaarrekening zet, en er zelfs helemaal géén rente meer over ontvangt. Of dat je je bank zelfs moet betalen om je zuur verdiende geld aan hen te mógen uitlenen.

De huidige belachelijk lage rente is al het directe gevolg van grove manipulatie. Als de rente negatief wordt, dan tillen de heren centrale bankiers de kunst van het manipuleren naar een nóg hoger niveau.

We komen straks pas écht in een omgekeerde wereld te leven.

Geld van de bank
Bij negatieve rente kan je beter je euro’s van de bank halen. Onder je matras steken. Onder mijn matras blijft het trouwens leeg. Want ik zet mijn spaarcenten liever om in fysiek goud en zilver. En daarbij maak ik gebruik van deze aanbieders.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: