Henk, Ingrid en de juwelen van Ingrid

Henk heeft thuis een grote, veilige kluis. Buurvrouw Ingrid niet. Ingrid kent Henk al tientallen jaren en vertrouwt hem. En dus vraagt Ingrid aan Henk of hij haar waardevolle juwelen in zijn kluis wil bewaren. Henk gaat akkoord.

Een paar jaar later belt Ingrid bij Henk aan. Ze wil even haar juwelen bekijken. Maar Henk weigert. Hij laat haar zelfs niet binnen.

Ingrid mag haar eigen juwelen niet bekijken? Raar!

Ingrid wil haar juwelen terug
Enkele dagen later vertelt Ingrid aan Henk dat ze haar juwelen terug wil. Henk gaat akkoord, maar vertelt Ingrid dat het verspreid over een periode van 7 jaar zal gebeuren. Ieder jaar 1/7e deel.

Een jaar later geeft Henk aan Ingrid niet 1/7e deel van haar juwelen terug, maar slechts 1/60e deel.

De huiskamervraag
Wat heeft Henk volgens ú met Ingrid’s juwelen gedaan?

Zie daar de strekking van het filmpje dat ik u gisteren toestuurde. Duitsland heeft in de jaren ’50 maar liefst 1531 ton goud bij de Federal Reserve gestald. En de Fed laat geen enkele onafhankelijke audit toe.

In 2013 gaf de Fed slechts 5 ton goud terug aan Duitsland. 1/60e deel in plaats van 1/7e deel van de afgesproken 300 ton.

Waar is al dat goud nu?
Henk heeft Ingrid’s juwelen grotendeels verpatst. De Fed heeft het Duitse (maar ook het Nederlandse) goud grotendeels verpatst. Ofwel geleased.

Het fysieke goud verdwijnt in de kluizen van Chinese, Indiase, Arabische en andere Aziatische families. En in de kluizen van verschillende Aziatische centrale banken. En in de kluizen van slechts een klein aantal slimme, oplettende westerse burgers.

Met de billen bloot
Centrale banken bezitten goud. Op papier. Zodra de centrale banken en de bullion banks met de billen bloot moeten (dat moment nadert), zal de goudprijs ongekend hard stijgen. En zal je nauwelijks nog aan een ounce fysiek goud kunnen komen.

De gemiddelde burger gaat straks de klos zijn met zijn spaarrekening, maar zal dan te laat zijn om nog fysiek goud te kunnen kopen.

Ik zorg ervoor dat ik niet te laat ben. Vooral nu de goudprijs weer aan het stijgen is, ga ik opnieuw bijkopen. Ik koop mijn goud (en zilver) bij deze aanbieders.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: