Een rekening die geen bankrekening is

Afgelopen week waarschuwde ik u er in dit artikel nog een keer voor om vooral weg te blijven van Europese bankaandelen en -obligaties. En daarnaast om verschillende bankrekeningen aan te houden, zodat u altijd geld kunt overboeken van de ene naar de andere rekening.

Welke banken zijn het veiligst?
Was de vraag van een lezeres. Dat weet je nooit zeker, want de balans van een bank is onmogelijk te doorgronden. Mijn gevoel zegt me dat in Nederland de Rabobank het veiligste is, omdat die geen noemenswaardige last hadden van de kredietcrisis, en ABN Amro omdat dit nu een staatsbank is. Beide banken lijken ook slechts beperkt te zijn blootgesteld aan PIIGS-landen.

In Belgie zou ik Dexia absoluut mijden, maar ook BNP. Ik zou zelf waarschijnlijk de kleinere banken opzoeken.

Geen gespeculeer met ons spaargeld
Daarnaast weet u uiteraard dat wij enorm achter een goudrekening staan. Uiteraard omdat ons geld op een spaarrekening continue waarde verliest, maar er is daarnaast nog een belangrijke reden.

Kijk, bij Goldmoney hebt u dan wel een goudrekening, maar eigenlijk is het geen rekening zoals u bij een bank hebt. Het is meer een soort administratiekantoor dat goud en zilver voor u in kluizen bewaart en u daarvoor een commissie aanrekent.

Als u bij een bank geld op uw spaarrekening zet, dan betaalt de bank u 2% rente. Om uw geld vervolgens te gaan beleggen met als doel om zoveel mogelijk meer dan 2% te krijgen. En daar zitten risico’s aan, zoals we tijdens de kredietcrisis hebben gemerkt en zoals we nu ook gaan merken.

Geen gespeculeer door banksters
Goldmoney
kan en mag dat niet doen. Ze bewaren mijn goud en zilver in een kluis en doen verder niets met mijn geld. Ik ben blij met mijn goudrekening omdat ik ervan overtuigd ben dat goud en zilver enorm in prijs gaan stijgen. Maar daarnaast omdat ik weet dat er verder niet door een bankster met mijn geld wordt gespeculeerd.

Dat zijn drie vliegen in één klap! Rendement, koopkrachtbescherming én veiligheid. Klikt u hier voor meer info over een rekening bij Goldmoney.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: