Een buil kan je je aan goud niet echt vallen

Het lijkt me aan het begin van 2012 een goed idee om allereerst nog eens te benadrukken dat de redenen om (een deel van) ons spaargeld aan te houden in goud en/of zilver nu nog sterker aanwezig zijn dan pakweg een jaar geleden. Over wat die redenen volgens ons zijn, vindt u op deze link diverse artikelen.

Voor de langere termijn is het naar mijn idee niet alleen wenselijk, maar zelfs absoluut noodzakelijk om op zijn minst een portie goud te bezitten, dat je in geval van échte crisis een paar maanden als geld kunt gebruiken. Komt die échte crisis er toch niet, dan gaan we ons goud over een paar jaar zéér waarschijnlijk met forse winst verkopen.

Een buil kan je je aan goud dus niet echt vallen, terwijl we met de traditionele spaarrekening het risico lopen dat onze euro’s straks ófwel door stijgende inflatie een stuk minder waard zijn, ófwel dat we ze door een failliet financieel systeem helemaal kwijt zijn.

Tegelijk moeten we ons echter blijven realiseren dat goud en zilver midden in een bull markt fors in prijs kunnen dalen. We moeten niet gek opkijken als de goudprijs met 30% daalt en zilver met 60%. Vooral niet omdat dit in 2008 ook al gebeurde en ook tijdens de vorige bull markt in de jaren ’70.

Een snelle berekening vanaf de in 2011 neergezette toppen leert dat de goudprijs gemakkelijk richting $1340 kan zakken en zilver zelfs tot $19. Iets om rekening mee te houden! Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren weet niemand, maar het is belangrijk om er mentaal op voorbereid te zijn.

Het kan echter ook zomaar zijn dat volgende week weer een forse stijging wordt ingezet. Ik blijf dus vooral periodiek bijkopen, zodat ik mijn aankoopprijs middel. Dalen goud en zilver daadwerkelijk richting $1340 en $19 per ounce, dan ga ik zwaar bijkopen. Klikt u hier voor meer info over een goudrekening en over zelf fysiek goud/zilver kopen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: