De oorlog tegen de goudprijs

Vorige week woensdag daalde de goudprijs met 2,3%. In verband daarmee wil ik u even wijzen op dit artikel.

ZeroHedge laat daar aan de hand van de koersgrafieken zien hoe iemand vorige week woensdagochtend om 06.30 uur (op een moment dat er dus nauwelijks handel is) zomaar even een verkooporder inlegde voor 1500 futures contracten, ofwel 150.000 ounces goud. Dus een verkoopordertje van $192 miljoen.

De enige die tot zoiets in staat is
Iemand die zó een grote order ineens inlegt, en dan ook nog eens op zó een rustig moment, is niet goed bij zijn hoofd. Of hij heeft andere belangen waardoor een goede prijs hem niet interesseert.

Het enig denkbare instituut dat andere belangen kan hebben dan het verkrijgen van een zo goed mogelijke prijs is een centrale bank of een door de centrale bank gedekte bullion bank.

Gisteren opnieuw een (mislukte) aanval
En in dit artikel van gisteren zien we exact hetzelfde. Iemand legde gisteren iets na 1 uur ’s nachts een verkooporder in voor 1500 futures contracten.

Zie daar de oorlog tegen goud.

Enorme verkooporders op de rustigste momenten van de dag met de bedoeling om de prijs lager te zetten en daarmee een verkoopgolf op gang te brengen.

Dat laatste is ze deze keer niet gelukt. Gisteren sloot goud zelfs hoger.

Terugkopen of leveren
Tegelijk heeft iemand die een dergelijke verkooporder inlegt, daarna twee keuzes. Ofwel moet hij terugkopen, ofwel moet hij straks in december deze in totaal 300.000 ounces goud fysiek leveren.

Terugkopen betekent een stijgende goudprijs. Leveren betekent dat de kluizen van de bullion banks steeds leger raken.

Zodra die kluizen leeg genoeg raken, zullen future- en ETF-beleggers de boel niet meer vertrouwen. En hun goud fysiek goud opeisen. De goudprijs zal in korte tijd enorm stijgen.

Tot dat moment kunnen er echter nog meer van dit soort aanvallen komen.

De goudprijs kan daarom op korte termijn nog verder dalen. Maar tegelijk geldt dat de grote stijging nu ieder moment kan beginnen.

Ik blijf vooral nu goud en zilver bijkopen
Daarom blijf ik periodiek goud en zilver bijkopen. Vooral nu we midden in een correctie zitten. En ik hoop dat zoveel mogelijk particuliere spaarders en beleggers juist nú hetzelfde doen als ik.

Zodra ik straks tekenen zie dat de definitieve stijging is ingezet, ga ik voor dubbele bedragen bijkopen. Naar mijn bescheiden mening zijn deze aanbieders zeer kundig en betrouwbaar.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: