Belegger zonder het zelf te weten

Gisteravond heerlijk gegeten met een Nederlands koppel dat bij ons in de buurt een tweede huis bezit. De vrouw is fervent lezer van deze nieuwsbrief, terwijl de man hélemaal niets heeft met beleggen. Dus geen belegger is.

Denkt hij.

Als je niet belegt, dan zet je het geld dat je maandelijks overhoudt op je spaarrekening. Tot zeven jaar geleden konden we onszelf allemaal nog wijsmaken dat je daarmee voor veiligheid koos. Nu niet meer.

Bewuste strategie
Dankzij de bewuste strategie van onze politici en centrale bankiers (zie hier) lijd je nu al jaarlijks verlies op je spaarrekening. Maar het écht grote risico is voor straks. Als inflatie serieus de kop opsteekt. Dan zal de koopkrachtwaarde van je spaarrekening in relatief korte tijd richting nul dalen.

Dankzij onze centrale bankiers is nu iedereen belegger. Oók mensen die dénken dat ze dat niet zijn.

Met een huis in Nederland en in Italië heeft dit echtpaar in ieder geval een deel van hun geld in grond en stenen zitten. Is al een heel stuk veiliger dan een spaarrekening. Maar voor de rest heeft de goede man totaal niet in de gaten hoeveel risico hij loopt.

Want de geschiedenis zit vol met dramatische verhalen van niets vermoedende mensen die dáchten dat hun spaarrekening veilig was.

Mijn oplossing
Al zet je maar 10 tot 20 procent van je spaarsaldo (geld waarmee je officieel dus niet belegt) om in goud en/of zilver, dan creëer je voor jezelf al een stuk veiligheid.

Want de goudprijs zal nooit naar nul gaan. Terwijl de koopkrachtwaarde van je spaargeld wél naar nul kan. Zo simpel is het.

Steekt inflatie straks serieus de kop op, dan lijd je fors koopkrachtverlies op je spaarrekening. Maar heb je door goud te kopen in ieder geval een deel van je spaargeld veilig gesteld.

En stel dat het (wat mij betreft) onmogelijke gebeurt. Dat onze politici en centrale bankiers de economie op een of andere miraculeuze wijze tóch op het juiste spoor krijgen. Dan lijd je verlies op goud, maar blijft je totale verlies beperkt.

Veiligheid in onveilige tijden
Door een deel van je spaargeld in goud en/of zilver te steken, kies je feitelijk voor veiligheid in onveilige tijden. Ik koop mijn goud en zilver bij deze aanbieders.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: