De schoenen van Draghi

Stelt u zich eens voor dat u in Draghi’s schoenen staat. Dat u dus ECB-president bent. U hebt nog maar kort geleden in totaal 1.000 miljard euro geprint om de banken te ondersteunen. 500 miljard eind december en nog eens 500 miljard eind februari. U had verwacht dat de situatie daarmee in ieder geval voor een jaartje onder controle zou blijven.

Maar tot uw afgrijzen ziet u dat de beurzen slechts één maand na de laatste steunoperatie beginnen te sputteren en dat de eurocrisis vervolgens in volle hevigheid is opgelaaid.

Wat nu? Als u direct met nog een dergelijke actie komt, zullen de markten denken dat u paniekerig reageert en dat u de zaak niet onder controle heeft. En krijgt u enorme problemen met de Duitsers. Maar als u te lang wacht, dan zal de crisis definitief uitbreken en zal de ellende niet te overzien zijn.

En als die twee keer 500 miljard maar een paar maanden rust hebben gebracht, hoeveel geld moet u nu gaan printen om te zorgen dat de financiële markten zich wat langer rustig houden?

Zie hier het dilemma van de ECB. Mijn antwoord op deze vraag is simpel. De ECB gaat zo lang mogelijk wachten met een nieuwe actie, maar zal uiteraard opnieuw de geldpersen aanzetten zodra de situatie uit de hand dreigt te lopen. En voor een nog groter bedrag.

Daarom verwachten wij dat de beurzen eerst nog een paar tikken omlaag zullen krijgen, om weer een stijging in te zetten zodra Draghi en Bernanke de geldpersen aanzetten. Een ideale situatie voor onze WoensdagTrader-Trend abonnees die sinds enkele weken volop profiteren van dalende koersen.

Wij verwachten dat we nog een maand of twee zullen profiteren van dalende koersen, om daarna volop in te zetten op een stijgende beurs. Zo maken we winst in een dalende beurs én profiteren we van de stijging die daarop volgt. Hoe ideaal kan beleggen zijn? Klikt u hier om mee te profiteren van deze unieke strategie!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: