Zó triest zijn deze figuren!

Sinds vorige week maandag hebt u in deze nieuwsbrief al uitgebreid kunnen lezen over hoe triest al die clowns bij de Fed eigenlijk zijn.

De ene clown verklaart dat de rente wel omhoog kan, net nadat een lawine aan negatieve cijfers over de VS is gestort. De andere probeert één werkdag later de boel te sussen door te verklaren dat de rente juist niet omhoog kan.

Vervolgens hebben ze twee volle dagen vergadering nodig om te besluiten dat de rente blijft zoals die is. Twee dagen!

Maar het kan nóg triester.

De flipover van Kuroda
Ook de Bank of Japan kwam gisteren met een rentebesluit. Na drie jaar tevergeefs te hebben geprobeerd om inflatie richting 2% te krijgen, verklaarde BoJ-baas Kuroda gisteren doodleuk dat het doel nu is om inflatie tot hóger dan 2% te doen stijgen.

Maar wat het pas écht triest maakt, is deze foto van Kuroda tijdens zijn persconferentie van gisteren.

Kijk even naar de linkerkant van de foto.

Kuroda had een flipover meegenomen. Met daarop een grafiek. Op de grafiek een horizontale lijn, een rode pijl en 2%. Zodat iedereen begrijpt dat hij inflatie boven 2% gaat tillen. Zó knullig!

Super Wednesday
Dit soort figuren runnen ’s werelds financiële systeem. En de media loopt erachter aan alsof het een soort halfgoden zijn.

Omdat de BoJ en de Fed gisteren allebei met hun rentebesluit kwamen, schreef de financiële media vooraf zelfs over Super Wednesday.

Je zou voor minder spontaan beginnen krijsen als een…

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: