Zijn handen jeuken al…

Ik kan er niets aan doen, maar ik krijg een enorm déjà vu gevoel als ik naar de economische berichten kijk en naar hoe de beurs nu een daling lijkt in te zetten.

Ook in de zomer van 2010 werden de economische berichten langzaamaan steeds somberder, zagen we de term ‘double dip’ steeds vaker in de media opduiken en zetten de beurzen een daling in. Die werd vervolgens eind augustus bruusk de kop in gedrukt toen Bernanke QE2 aankondigde.

Het verschil met de vorige zomer is echter dat QE2 op dit moment nog aan de gang is. En dat Bernanke heeft aangekondigd dat QE2 voorlopig geen vervolg zal krijgen. We kunnen onmogelijk verwachten dat hij voor eind juni daarop terug komt en QE3 zal starten. Want dan moet hij zijn ongelijk toegeven en Bernanke heeft nu eenmaal nooit ongelijk. Denkt hij.

Wij zijn er absoluut van overtuigd dat Bernanke de geldpersen straks weer volop zal laten draaien. QE3 dus. Zijn handen jeuken nu al. Alleen zal hij even het fatsoen moeten opbrengen om te wachten tot er wat tijd is verstreken, de economische vooruitzichten genoeg verslechterd zijn en de beurs genoeg is gedaald.

En hoewel niets zeker is, is het wel redelijk om te verwachten dat we de komende maanden een stevigere beursdaling voor de kiezen gaan krijgen dan vorige zomer het geval was. In dit artikel en ook in dit artikel gaan we daarom vooral in op de vraag hoe je daar als belegger het beste mee om kunt gaan…

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: